«Φρένο» στην Μπαρτσελόνα έβαλε με 2-2 η Βιγιαρεάλ, 4-0 η Ρεάλ τη Σεβίλη

Μετά από ένα συναρπαστικό, όσο και επεισοδιακό ματς, η Βιγιαρεάλ υποχρέωσε σε ισοπαλία 2-2 την Μπαρτσελόνα στο «Μαδριγάλ» και διέκοψε το σερί των 12 νικών που μετρούσαν οι «μπλαουγκράνα» στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους όμως να έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία, αφενός για το μη καταλογισμό φάουλ σε χέρι του Πικέ (που θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα), αφετέρου για το πέναλτι που καταλογίστηκε υπέρ του Νεϊμάρ, με το οποίο ο Βραζιλιάνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Ακόμη κι έτσι όμως, και με τον Μαρθελίνο στην εξέδρα αφού αποβλήθηκε για διαμαρτυρία, το «κίτρινο υποβρύχιο» κατάφερε να επιστρέψει στο β΄ μέρος και να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό, στη μάχη που δίνει για έξοδο στο Champions League. Όσο για τη Μπαρτσελόνα παρά την ισοπαλία αύξησε τη διαφορά της στους εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Ατλέτικο (που έχασε το Σάββατο από τη Σπόρτινγκ Χιχόν), ενώ επέκτεινε στα 39 παιχνίδια το αήττητο σερί της.

Με τέσσερα γκολ «φιλοδώρησε» τη Σεβίλη η Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (4-0), στην αναμέτρηση με την οποία «έπεσε η αυλαία» της 30ης αγωνιστικής στην Primera Division. Η «βασίλισσα» βρίσκεται στην 3η θέση με 66 βαθμούς, έναν πίσω από τη δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης και 10 μακριά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Από ένα πέναλτι απέκρουσαν οι δύο τερματοφύλακες, πρώτα αστόχησε στο 27΄ ο Κέβιν Γκαμεϊρό για την ομάδα της Ανδαλουσίας και εν συνεχεία ο Κριστιάνο Ρονάλντο (58΄) για τους «μερένχες». Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 6’ με τον Μπενζεμά, με δημιουργό τον Μπέιλ, ενώ στο 17΄ ο Ουαλός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ, ακυρώθηκε… ως οφσάιντ. Στο 61’ ήταν η σειρά του Γκαμεϊρό να «πικραθεί» όταν κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά θεωρήθηκε οφσάιντ. Στο 64’ ο Ρονάλντο μετά από σέντρα του Ντανίλο, έφτασε τα 28 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Στο 66’, και ύστερα από συνεργασία των Ρονάλντο, Μπενζεμά και Μπέιλ, ο Ουαλός διαμόρφωσε το 3-0, ενώ στο 86΄ εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας της Σεβίλης, ο Χεσέ Ροντρίγκεθ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη με τη Σεβίλη βρίσκεται η Θέλτα, μετά την εκτός έδρας νίκη της, με 2-0 επί της Βαλένθια. Ο Σουηδός επιθετικός Τζον Αλμπέρτο Γκουιντέτι άνοιξε το σκορ στο 80΄, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Ισπανός Ούγκο Μάγιο διπλασίασε τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους που βλέπουν Ευρώπη. Μόλις 3 νίκες μετρούν οι «νυχτερίδες» στα τελευταία 20 ματς του ισπανικού πρωταθλήματος, με τους φιλάθλους στο «Μεστάγια» να βγάζουν άσπρα μαντίλια για να δείξουν την αγανάκτησή τους στο πρόσωπο του Γκάρι Νέβιλ. Η Βαλένθια βρίσκεται μόλις στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα της.

Μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην Primera Division έκανε η Εσπανιόλ, μετά τη σημερινή της νίκη με 2-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι γνώρισαν την πρώτη ήττα μετά από 4 σερί νίκες και περιμένουν στραβοπάτημα των Βιγιαρεάλ και Σεβίλης, προκειμένου να μείνουν «ζωντανοί» στη μάχη για την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League.

Tα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:
Χετάφε-Εϊμπάρ 1-1 (7΄ Βελάσκες – 87΄ Μπαστόν)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (79΄ Σανάμπρια, 89΄ Κάρλος Κάστρο – 29΄ Γκριζμάν)
Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο 2-2 (12΄ & 54΄ πεν. Ελ Αραμπί – 45΄ Ερνάντεθ, 87΄ Ζε Κάστρο)
Σοσιεδάδ-Λας Πάλμας 0-1 (39΄ Γουίλιαν Ζοσέ)
Λα Κορούνια-Λεβάντε 2-1 (43΄ Λουίς Αλμπέρτο, 85΄αυτ. Ντιέγκο Μαρίνο – 50΄ Ρόσι)
Μπέτις-Μάλαγα 0-1 (82` Καμάτσο)
Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (54΄ Ντιοπ, 57΄ Καϊσέδο – 20΄ Εράσο)
Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 2-2 (57΄ Μπακαμπού, 63΄αυτ. Ματιέ – 20΄ Ράκιτιτς, 41΄πεν. Νεϊμάρ)
Βαλένθια-Θέλτα 0-2 (80΄ Γκουιντέτι, 84΄ Ούγκο Μάγιο)
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλη 4-0 (6΄ Μπενζεμά, 64΄ Ρονάλντο, 66΄ Μπέιλ, 86΄ Χεσέ Ροντρίγκεθ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 30 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 76
Ατλέτικο Μαδρίτης 67
Ρεάλ Μαδρίτης 66
Βιγιαρεάλ 54
Σεβίλη 48
Θέλτα 48
Αθλέτικ Μπιλμπάο 47
Μάλαγα 39
Εϊμπάρ 38
Λα Κορούνια 36
Σοσιεδάδ 35
Εσπανιόλ 35
Μπέτις 34
Βαλένθια 34
Λας Πάλμας 33
Χετάφε 28
Ράγιο Βαγεκάνο 28
Γρανάδα 28
Σπόρτινγκ Χιχόν 27
Λεβάντε 24

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος