Γιώργος Μορφέσης στην ΕΡΑσπορ: Η ελληνική υδατοσφαίριση θα παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών

Αισιόδοξος ότι η ελληνική υδατοσφαίριση θα παραμείνει σε τροχιά επιτυχιών, εμφανίστηκε στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ, «Τρείς λαλούν και… ξημερώνει», ο τεχνικός διευθυντής, Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Μορφέσης.

« Η ελληνική υδατοσφαίριση είναι παρούσα, παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών και με πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Σε όλα τα επίπεδα η Ελλάδα είναι ανταγωνιστική (άνδρες, γυναίκες, έφηβοι, νεάνιδες). Βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή τροχιά και περιμένω και στο Ριο Ντε Τζανέιρο τόσο οι άνδρες (σ.σ. έχουν προκριθεί) όσο και οι γυναίκες, που περιμένω να προκριθούν, θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών μας . Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται μέσα στις πισίνες. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα το χάλκινο μετάλλιο των ανδρών στο Μπακού» τόνισε ο πολυνίκης τεχνικός (12 μετάλλια σε 13 χρόνια), ο οποίος πριν από λίγες μέρες ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα και δηλώνει πανέτοιμος να βοηθήσει από το νέο πόστο .

Η προσπάθεια, βέβαια, των γυναικών για πρόκριση στο Ρίο είναι πολύ δύσκολη, καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Μορφέσης: «Στο ολυμπιακό τουρνουά θα πάρουν μέρος οκτώ ομάδες. Οι νικήτριες των πέντε ηπείρων και τρεις που θα προκύψουν από το προολυμπιακό τουρνουά. Καταλαβαίνετε πως τα κορίτσια ή θα πρέπει να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαικό του Βελιγραδίου ή να πάρουν ένα από τα τρία εισιτήρια του προολυμπιακού τουρνουά. Εκεί όπου θα είναι παρούσες επτά ισοδύναμες ομάδες».

Σε ότι αφορά τη νέα «εποχή» στην ελληνική υδατοσφαίριση, ο Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: «Η σημερινή εθνική ανδρών είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έγινε τα προηγούμενα χρόνια στις μικρές εθνικές (σ.σ με προπονητές Δαμάσκο-Μπερδέ). Μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκαν παίκτες όπως οι Βλαχόπουλος, Γεννηδουνιάς, Γαλανόπουλος κτλ. Στα κορίτσια το είχαμε καταφέρει νωρίτερα αυτό».

Με βάση όμως την … ανθρωπογραφία του πρωταθλήματος των ανδρών (υπάρχουν 45 αθλητές που η ηλικία τους ξεπερνάει τα τριάντα και φθάνει μέχρι και τα 48 χρόνια, όπως είναι ο Γιώργος Μαυρωτάς), αλλά και την παρουσία δύο ξένων ο Γιώργος Μορφέσης εξέφρασε την ανησυχία του, λέγοντας: «Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα αυτό, αφού πολλά από τα νέα παιδιά, με βάση τον παλιό νόμο περί προνομίων έφευγαν στο εξωτερικό, συνδυάζοντας σπουδές και αθλητισμό. Παρουσιάστηκε μια … μεγάλη τρύπα, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους παλιούς αθλητές να παραμένουν ακόμη στις πισίνες. Οι καλοί παίκτες μας έφευγαν κυρίως για τις ΗΠΑ, με υποτροφίες. Όσο αφορά το θέμα του δεύτερου ξένου, συμφωνώ πως είναι τροχοπέδη, αλλά όταν το θέμα τέθηκε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας, κυρίως από τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναικό, οι δέκα από τις δώδεκα ομάδες, υπερψήφισαν, στη λογική ότι αυτοί οι δύο μεγάλοι σύλλογοι έχουν επενδύσει σημαντικά στο κομμάτι αυτό. Είμαι της άποψης πως οι νέοι παίκτες, στις ομάδες τους και στην εθνική πολύ περισσότερο, πρέπει με την αγωνιστικότητα τους να κερδίζουν θέση βασικού, παραμερίζοντας τόσο τους ξένους, όσο και τους «παλιούς», όπως π.χ οι Βλοντάκης, Μαυρωτάς που έχουν γράψει την δική τους ιστορία».

Τέλος, όσο αφορά τα νέα του καθήκοντα και πόσο σημαντική και ουσιαστική θα είναι η παρουσία του ως τεχνικός διευθυντής, ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Χρειαζόμουν αποφόρτιση έπειτα από 13 χρόνια πίεσης και πολλών επιτυχιών. Ευχαριστώ τον κ. Διαθεσόπουλο που σεβάστηκε την επιθυμία μου να αποτραβηχτώ από την προπονητική ευθύνη. Το πόστο του προπονητή χρειάζεται πολύ ενέργεια. Αποδέχθηκα την τιμητική θέση που μου πρότεινε η Ομοσπονδία, και τώρα πρέπει να τρέξω από άλλο πόστο. Σκοπός και στόχος μου θα είναι τέσσερα πράγματα: Η παρακολούθηση πρωταθλημάτων και των υποδομών. Επίβλεψη όλων των Εθνικών ομάδων και προετοιμασία αυτών για τις μεγάλες διοργανώσεις. Τεχνική επιμόρφωση προπονητών και αθλητών. Χαρτογράφηση του χώρου και των προβλημάτων αυτού. Το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των προβλημάτων με τα κολυμβητήρια η Εθνική γυναικών γυρνούσε σαν τους τσιγγάνους για να προετοιμαστεί. Σε αυτή τη νέα μου προσπάθεια που έχει μεγάλο όγκο δουλειάς θα έχω δίπλα μου ανθρώπους έμπειρους όπως ο Αντώνης Αρώνης. Με βάση την εμπειρία μου και την εικόνα που θα έχω σχηματίσει θα παρεμβαίνω με γνώνομα το γενικό καλό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος