Γκελαούζος στην ΕΡΑσπορ: «Πάντα στόχος μου είναι η πρωτιά και τα ρεκόρ» (audio)

Λίγες ώρες πριν από την εκκίνηση του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο Κώστας Γκελαούζος βρέθηκε στο στούντιο της ΕΡΑσπορ 101,8 και παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον Τάσο Επιτρόπου.

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος μίλησε για τη ζωή του και τη μέχρι τώρα καριέρα του, ενώ αποκάλυψε τον άμεσο στόχο του, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Μαραθώνιο της Αθήνας (Κυριακή 14 Νοεμβρίου). Φυσικά, δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του για την κατάρριψη του της κορυφαίας επίδοσης από Έλληνα στην επίπονη αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων, που ανήκει στο Νίκο Πολιά, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, με χρόνο 2 ώρες, 17 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα.

Η εκπομπή «Κάνε παιχνίδι μόνος σου», στην οποία ήταν καλεσμένος ο Κώστας Γκελαούζος ήταν αφιερωμένη εξ ολοκλήρου, τόσο στον αθλητή του Παναθηναϊκού και πανελληνιονίκη, όσο και στην ιστορική διαδρομή.

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις των δημοσιογράφων Μάκη Τσίλκου και Ηρακλή Αθανασόπουλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο χθες και στο σήμερα του Μαραθωνίου.

Από την πλευρά του ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης σε Μαραθώνιο, Σπύρος Ανδριόπουλος (2:12:04, Βερολίνο 1988), μεταξύ άλλων τόνισε πως το ρεκόρ του, μπορεί να κρατάει 33 χρόνια, όμως θεωρεί πως ο Γκελαούζος έχει τις δυνατότητες να το σπάσει.

Στο δεύτερο μέρος της της εκπομπής παρενέβησαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η πρώτη γυναίκα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της παλαιότερης αθλητικής ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα και ο υπεύθυνος συντονισμού και οργάνωσης, τεχνικός σύμβουλος του Αυθεντικού Μαραθωνίου, Ηλίας Ζαχαρόγιαννης. Επικεντρώθηκαν στις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω του COVID 19, στην παρουσία των 3.000 ξένων αθλητών και αθλητριών, των 2.500 εθελοντών, αλλά και στην σημαντική συμβολή της Πολιτείας και της αστυνομίας.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκπομπή ήταν η τηλεφωνική παρουσία του Δημήτρη Κυριακίδη, ο οποίος μας θύμισε, με έντονη συναισθηματική φόρτιση, τα κατορθώματα και την ανθρωπιστική προσφορά του πατέρα του Στέλιου Κυριακίδη, του μεγάλου Έλληνα και θριαμβευτή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

Τέλος, ο Κώστας Γκελαούζος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες φιλάθλους για τα μηνύματα που του στέλνουν, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της Κυριακής…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος