Γκιρτζίκης: “Ανοίγει νέος κύκλος στην εθνική ομάδα”

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης στο match programme της αναμέτρησης Ελλάδα-Ουγγαρία, αναφέρθηκε στον κύκλο που έκλεισε με την περάτωση των προκριματικών στο Euro 2016, σε εκείνον που θα ανοίξει με την έλευση του νέου τεχνικού.

«Δυστυχώς η Εθνική μας, ύστερα από μία σειρά προκρίσεων και επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, αυτήν την φορά δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση της Γαλλίας. Αυτή η προκριματική φάση λοιπόν μας αφήνει μία πικρή γεύση, καθώς δεν κατορθώσαμε να βρούμε τον δρόμο προς τις επιτυχίες παρά τις αλλαγές που χρειάστηκε να γίνουν» ανέφερε -μεταξύ άλλων- το μήνυμα του κ. Γκιρτζίκη.

«Ενώ όμως κλείνει ένας κύκλος ανοίγει ένας άλλος. Η επόμενη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και εκεί πρέπει να εμφανιστούμε έτοιμοι και ισχυροί, προκειμένου να βρεθούμε μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Αφήνουμε επομένως πίσω μας αυτά τα παιχνίδια κρατώντας τα λάθη που έγιναν ως διδάγματα και ως θετικά τους νέους παίκτες που για πρώτη φορά αγωνίστηκαν με την Εθνική» συνέχισε.

«Έχουμε δύο από τα βασικότερα συστατικά που χρειαζόμαστε για αυτόν τον σκοπό: Πρώτον παίκτες με ικανότητες που διακρίνονται με τους συλλόγους τους και οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Εθνικής ομάδας.

Δεύτερον την αγάπη ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στην Εθνική ομάδα τόσο στις επιτυχίες όσο και στις δύσκολες στιγμές. Η Εθνική Ελλάδας έχει γράψει λαμπρή ιστορία στο διεθνές στερέωμα. Και οφείλει να την τιμά σε κάθε αγώνα της. Το βιβλίο της ιστορίας της Εθνικής έχει πολλές σελίδες ακόμη για να γεμίσουν με λαμπρές επιτυχίες» ήταν ο επίλογος του μηνύματος Γκιρτζίκη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος