Γρηγορίου: “Με μυαλό και τακτική μπορούμε να τα καταφέρουμε”

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ατρόμητου Μιχάλης Γρηγορίου ενόψει του δύσκολου αγώνα της Πέμπτης (21:00, Novasports 1) στο Περιστέρι με αντίπαλο την Φενερμπαχτσέ στον πρώτο αγώνα για τα play off του Europa League.

O Ελληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι το φαβορί για την πρόκριση είναι η τούρκικη ομάδα, όμως οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα και το θέλουν πολύ να περάσουν στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Γρηγορίου: «Για μας αποτελεί τεράστια πρόκληση και χαρά το αυριανό ματς. Θα θέλαμε μετά την πρόκρισή μας με την ΑΙΚ να ήταν πιο ευνοϊκή κλήρωση, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι χαρά μας να υποδεχτούμε στο Περιστέρι το μεγαλύτερο αντίπαλο που έχει κληρωθεί ποτέ ο Ατρόμητος στην ιστορία του. Ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε ενδιαφέρον και στα δύο ματς, αρχής γενομένης από τον αγώνα της Πέμπτης και να έχει ενδιαφέρον και το δεύτερο».

Τι σημαίνει η ήττα για την ομάδα: «Η ομάδα δεν πάει για τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη ότι αποτέλεσμα κι αν έρθει αύριο. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και πιστεύω ότι θα κάνουν τα πάντα για την πρόκριση».

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες: «Τα παιδιά το θέλουν πολύ από την αρχή της προετοιμασίας. Ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League, υπάρχει φαβορί στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, αλλά για μένα οι παίκτες μου είναι ανώτεροι και πιστεύω ότι θα είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί».

Τι χρειάζεται αύριο για το όνειρο: «Δύο πράγματα πρέπει να συμβούν: να πιάσεις μεγάλη απόδοση και ο αντίπαλος να μη βρεθεί σε καλή μέρα. Ευελπιστούμε ότι έτσι θα γίνει. Εκτός από μυαλό χρειάζεται και πολύ τακτική, αναλύσαμε τον αντίπαλό μας, δουλέψαμε σε αρκετά πράγματα κι αν μη τι άλλο στα προηγούμενα ματς τα παιδιά έκαναν αυτά που είπαμε. Θέλουμε 90 λεπτά να θυσιαστεί ο ένας για τον άλλο, να βγει αυτό σε ομαδικό επίπεδο μέσα στο παιχνίδι».

Θα διαφοροποιήσει κάτι ο Ατρόμητος στο παιχνίδι του; «Δεν θα αλλάξει κάτι, επιβάλλεται ότι στόχος μας είναι να πετύχουμε γκολ, μεσοεπιθετικά η Φενέρ διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να σκοράρουμε κι αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε και την Πέμπτη

Ξεχωρίζετε κάποιον παίκτη; «Τι να πω, έχουν Φαν Πέρσι, Φερναντάο, Μπρούνο ‘Αλβες, Νάνι, δε μπορείς να ξεχωρίσεις. Δεν υπάρχει ένας παίκτης-κλειδί».
«Πιστεύω στον κόσμο, πιστεύω ότι θα είναι ο 12ος παίκτης μας, πιστεύω ότι θα μας δώσουν επιπλέον ώθηση στο ματς», κατέληξε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ναπολεόνι: “Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε την Φενερμπαχτσέ”

«Όπως είπε ο προπονητής, σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον το ματς. Ξέρουμε με ποιον αντίπαλο παίζουμε, τους σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε» τόνισε ο Στέφανο Ναπολεόνι που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ατρόμητου, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της ομάδας του Περιστερίου με την τουρκική Φενερμπαχτσέ για τα πλει οφ του Europa League.
«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε» σχολίασε ο πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων» στην περασμένη Super League.
Υπάρχει επιπλέον κίνητρο, κάποιο πριμ για πρόκριση: «Θέλουμε να νικήσουμε την Φενέρ, αυτό κοιτάζουμε, δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Ας περάσουμε με το καλό και θα δούμε, δεν έχουμε συζητήσει προς το παρόν τίποτα για έξτρα πριμ».
«Έχουμε διαφορετική ψυχολογία από πέρυσι. Ο προπονητής μας έδωσε μεγάλη εμπιστοσύνη, ήρθαν κι άλλοι παίκτες και μαζί με τους παλαιότερους έχουμε ένα στόχο. Πέρυσι δεν ήταν το ίδιο, αλλά εφέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει. Όλοι έχουμε κοινό στόχο, το δείξαμε με την ΑΙΚ ότι είμαστε ομάδα, μία οικογένεια».
Κατέληξε λέγοντας: «Αυτό που θέλω είναι να περάσει η ομάδα μου στους ομίλους, αυτό είναι που ονειρεύομαι. Έντεκα εμείς, έντεκα κι αυτοί. Δε σκεφτόμαστε τι έγινε πέρσι με τη Σαράγεβο. Αυτό που θέλουμε είναι να προκριθούμε και όχι να είμαστε κομπάρσοι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΝΤΙΜΕsports

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος