Η ΑΕΚ με Βάργκας πέρασε 1-0 από την Λιβαδειά

Με γκολ του Βάργκας στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό στον πρώτο αγώνα για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος και έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα γίνει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να προηγηθούν αν ο Γιάννης Ανέστης δεν είχε πραγματοποιήσει καταπληκτική απόκρουση στο σουτ του Μερεμπασβίλι στο 12΄. Η ΑΕΚ φάνηκε ότι – στο ξεκίνημα τουλάχιστον – «ψαχνόταν» στο γήπεδο, όμως κατάφερε να ανοίξει το σκορ στη μοναδική φάση στην οποία οι παίκτες της κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ωραίο συνδυασμό: Οι Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Βάργκας «έκρυψαν» τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Βενεζουελάνος «κεραυνοβόλησε» τον Τσιντώτα με δεξί σουτ, γράφοντας το 1-0.

Το γκολ απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Πογέτ, που στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ωστόσο, η γενικότερη ποιότητα του αγώνα ήταν εξαιρετικά χαμηλή και σ΄αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο ο δυνατός αέρας. Στα «συν» της ημέρας για την ΑΕΚ, η εξαιρετική παρουσία του Μιχάλη Μπακάκη στο πρώτο του δυνατό «τεστ» μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Μάλιστα στο 86΄ ο διεθνής αμυντικός λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της… χρονιάς, με μια εκπληκτική κούρσα που τον έφερε απέναντι στον Τσιντώτα, ο οποίος όμως απέκρουσε δύσκολα, απεσόβησε το 0-2 και διατήρησε κάποιες ελπίδες πρόκρισης για την ομάδα του.
Με τρία νέα αποκτήματα (Μπεν, Μεντί, Μερεμπασβίλι) ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και τώρα η πρόκριση προϋποθέτει μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ, παρόμοια με εκείνη που πέτυχε προ δύο εβδομάδων στο πρωτάθλημα (2-1).

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Κίτρινες: Στάθης, Μάντζιος, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μαχαίρας – Μπουονανότε, Τζεμπούρ, Κορδέρο, Μπαρμπόσα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Μανωλάς (77΄ Μεντί), Στάθης, Νικολάου (67΄ Νικολάου), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (46΄ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (76΄ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73΄ Σιμόες), Τζεμπούρ (67΄ Αραβίδης)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος