Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα 2-1 από την Κομοτηνή – επέστρεψε ο Τζιμπούρ – Η βαθμολογία της 11ης αγωνιστικής

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ που επιβλήθηκε με 2-1 στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα που είναι και η πρώτη με τον Πογιέτ στο πάγκο της.

Ο Γιόχανσον στο 18′ και ο Μπουονανότε με πέναλτι στο 61′ πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ ο Μάρτινς στο 68′ μείωσε για τους γηπεδούχους. Επέστρεψε ο Τζιμπούρ μετά από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας λόγω τραυματισμού.

Η ομάδα του Πογιέτ μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά για να πετύχει γκολ και δικαιώθηκε στο 18′, όταν σε αριστοτεχνική σέντρα του Μπαρμπόσα από δεξιά, ο Γιόχανσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε στο 23′, όμως στο σουτ του Μπαϊκαρά, ο Μπαρόχα βρέθηκε σε ετοιμότητα και έπεσε σωτήρια στην αριστερή του γωνία. Ίδιοι οι πρωταγωνιστές και στη φάση του 30′, όταν ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Φερνάντεθ και στην επαναφορά ο επιθετικός του Πανθρακικού δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Μπαρόχα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός πήρε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, καθώς οι μέσοι της ΑΕΚ δεν πίεζαν σωστά με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βρίσκεται διαρκώς σε θέση άμυνας και να αρκείται σε αντεπιθέσεις.
Παρόλα αυτά στο 61΄ ο Μάνταλος κινήθηκε έξυπνα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και κέρδισε πέναλτι από τον Πασχαλάλη που βγέκε άτσαλα να τον κόψει και τον ανέτρεψε. Ο Μπουονανότε εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 0-2.

Τα πολλά προβλήματα που είχε όμως η ΑΕΚ στα μετόπισθεν και κυρίως στο κέντρο δεν της επέτρεψαν να χαρεί για πολύ το σκορ ασφαλείας: Στο 68′ και μετά από κόντρες, ο Μάρτινς σούταρε, η μπάλα χτύπησε στον Άρθο και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό έδωσε ώθηση στον Πανθρακικό, που άρχισε να πιέζει ψηλά και η ΑΕΚ οπισθοχώρησε.
Ο Πογιέτ κατάλαβε ότι η ΑΕΚ έπασχε στο κέντρο και αποφάσισε (με καθυστέρηση είναι η αλήθεια) στο 74΄ να αποτραβήξει τον Μάνταλο που δεν μάρκαρε σωστά και πέρασε μέσα τον Κορδέρο για να κλείσει τους διαδρόμους στην άμυνα.

Τα λεπτά κύλησαν, οι γηπεδούχοι πίεσαν, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Το 1-2 παρέμεινε και ο ουραγός Πανθρακικός συνέχισε για 11η αγωνιστική να είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει πάρει ακόμη τη χαρά της νίκης.
Στα θετικά της ΑΕΚ και η επανεμφάνιση μετά από τρεις μήνες του Ράφικ Τζιμπούρ που μπήκε ως αλλαγή στο 86΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χασομέρης, Πασχαλάκης, Νικόλτσης – Μπαρμπόσα, Μπουονανότε

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35′ Μπουγαϊδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63′ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46′ Μάρτινς), Χασομέρης.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλος (74′ Κορδέρο), Μπαρμπόσα (74′ Λαμπρόπουλος), Μπουονανότε, Αραβίδης (86′ Τζιμπούρ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα 2-1 από την Κομοτηνή – επέστρεψε ο Τζιμπούρ – Η βαθμολογία της 11ης αγωνιστικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος