Η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν συμπλήρωσαν το παζλ των “8” στο Champions League

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε την ολική ανατροπή και μετέτρεψε το 0-2 σε 4-2 στη παράταση αποκλείοντας την Γιουβέντους, ενώ η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 την Άρσεναλ και πέρασε στα προημιτελικά του Champions League.

Αναλυτικά:

Μπάγερν Μονάχου Γιουβέντους 4-2 (2-2 κ.α.)

Την ολική ανατροπή πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου που βρέθηκε να χάνει με 2-0 στην «Αλιάνζ Αρίνα» από την Γιουβέντους, αλλά όπως καις το ματς του Τορίνο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 2-2 στέλνοντας το ματς στη παράταση. Στον έξτρα χρόνο οι Βαυαροί με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών ανέβασαν το σκορ στο 4-2 και πήραν τη πρόκριση για τα προημιτελικά.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Πογκμπά εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Αλάμπα, Νόιερ και άνοιξε το σκορ βάζοντας την Γιουβέντους σε θέση οδηγού και δίνοντας την πρόκριση για τους «8» του Champions League. Η «Μεγάλη Κυρία» πάγωσε ολοκληρωτικά την «Αλιάνζ Αρίνα» στο 28’ με τον Κουαδράδο να αποφεύγει τον Νόιερ και να πλασάρει για το 0-2 αξιοποιώντας στο έπακρο την επέλαση του Μοράτα.  Οι Γερμανοί είναι όμως πάντα Γερμανοί και ξαναμπήκαν στο «κόλπο» στο 73’ με το γκολ του Λεβαντόφσκι (1-2), ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίλερ με κεφαλιά νίκησε τον Μπουφόν στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 και το ματς στη παράταση. Στο 108’ οι Τιάγκο-Μίλερ έπαιξαν το ένα-δύο και ο πρώτος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2 και την ολική ανατροπή της Μπάγερν!  Δύο λεπτά αργότερα (110’), ο Κομάν μπήκε στη περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Μπουφόν για το 4-2 κλειδώνοντας τη πρόκριση για τους Βαυαρούς.

Κίτρινες: Κίμιχ, Βιδάλ, Λεβαντόφσκι, Μπερνάτ, Τιάγκο – Κεντίρα, Μοράτα, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κουαντράδο, Περέιρα, Στουράρο

Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπενάτια (46΄ Μπερνάτ), Ριμπερί (101΄ Τιάγκο), Λεβαντόφσκι, Κόστα, Αλόνσο (60΄ Κομάν), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κεντίρα (68΄ Στουράρο), Μοράτα (72΄ Μάντζουκιτς), Πογκμπά, Εράνες, Άλεξ Σάντρο, Μπαρτσάλι, Κουαντράδο (89΄ Περέιρα), Μπονούτσι, Λιχτστάινερ, Εβρά.

Η Μπαρτσελόνα και η Μπάγερν συμπλήρωσαν το παζλ των “8” στο Champions LeagueΜπαρτσελόνα-Άρσεναλ 3-1

Στο 18ο λεπτό ο Νεϊμάρ βρήκε δίχτυα και έστειλε την Μπαρτσελόνα και με την… βούλα στα προημιτελικά του Champions League ψαλιδίζοντας τις όποιες ελπίδες είχε η Άρσεναλ να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου ματς και να στείλει το ματς στην παράταση. Οι «κανονιέρηδες» ωστόσο αντέδρασαν και στο 51’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ελνένι. Ο Σουάρες και πάλι στο 65’ έβαλε τους «μπλαουγκράνα» μπροστά στο σκορ (2-1), ενώ ο Μέσι στο 88’ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο και την πρόκριση της Μπαρτσελόνα (3-1).

Κίτρινες: Αρντά Τουράν – Φλαμινί, Γκάμπριελ, Σάντσες, Ζιρού

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς (77΄ Αρντά Τουράν), Μπουσκέτς, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα (72΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ, Μασεράνο, Ζόρντι Άλμπα, Ματιέ

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκάμπριελ, Κοσιενλί, Οζίλ, Σάντσες, Μονρεάλ, Φλαμινί (45΄ Κοκλέν), Γουέλμπεκ (73΄ Γουόλκοτ), Μπεγερίν, Ελνένι, Ιβόμπι (73΄ Ζιρού)

Στα προημιτελικά προκρίθηκαν:

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Μπάγερν (Γερμανία)

Στην κλήρωση που θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (18/3) δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορεί να προκύψει οποιαδήποτε διασταύρωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος