Η Λίβερπουλ στις «8» επί της Μάντσεστερ, την έκπληξη η Σπάρτα

Λίβερπουλ, Ντόρτμουντ, Σπάρτα Πράγας, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Bιγιαρεάλ, Σαχτάρ, Μπράγκα και Σεβίλη είναι οι οκτώ ομάδες που πέρασαν στα προημιτελικά του Europa League μετά τους αγώνες ρεβάνς για την φάση των «16».

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από την Ρώμη, όπου η Σπάρτα Πράγας του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Ζντένεκ Σκάζνι, συνέτριψε με 3-0 τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και παραμένει αήττητη σε 12 αγώνες στη διοργάνωση! Το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Πράγα, έδινε στους «Λατσιάλι» το θεωρητικό πλεονέκτημα, το οποίο φρόντισαν να «εξαφανίσουν» από τα πρώτα 12 λεπτά οι Ντότσκαλ και Κρέιτσλ, για να έλθει ακόμα ένα γκολ του Γιούλις στην εκπνοή του ημιχρόνου και να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση.

Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο αγγλικό ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προκρίθηκε στις «8» του Europa League καθώς το εκπληκτικό γκολ του Κουτίνιο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου «πάγωσε» το «Ολντ Τράφορντ» και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με πέναλτι του Αντονί Μαρσιάλ στο 31΄, αλλά οι ελπίδες της για επική ανατροπή διήρκεσαν κάτι λιγότερο από 15 λεπτά. Ο Βραζιλιάνος τις «εξαφάνισε» ολοκληρωτικά.

Δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο Λονδίνο η Μπορούσια Ντόρτμουντ που νίκησε εκ νέου, αυτή την φορά με 2-1 την Τότεναμ και προκρίθηκε πανηγυρικά με συνολικό σκορ 5-1.

Η φάση των «16» ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο στην Πορτογαλία, όπου η Μπράγκα νίκησε με 4-1 τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Εξοργισμένοι οι παίκτες της τουρκικής ομάδας Τούρκοι από το πέναλτι-φάντασμα που έδωσε ο Κροάτης διαιτητής, Ιβάν Μπέμπεκ στο 69΄, δημιούργησαν έκτροπα με αποτέλεσμα να τελειώσουν το ματς με 8 παίκτες! Αποβλήθηκε (εντελώς άδικα) ο Μεχμέτ Τοπάλ στη φάση του πέναλτι και ακολούθησαν οι Βολκάν Σεν, Αλπέρ Ποτούκ.
Η κάτοχος του τροπαίου Σεβίλη δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Βασιλεία, καθώς νίκησε με 3-0 και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των “16” του Europa League:

Λάτσιο-Σπάρτα Πράγας 0-3 (10΄ Ντότσκαλ, 12΄ Κρέιτσλ, 44΄ Γιούλις) A΄ αγ.: 1-1. Προκρίθηκε η Σπάρτα με συνολικό σκορ 4-1
Λεβερκούζεν-Βιγιαρεάλ 0-0 A΄ αγ.: 0-2. Προκρίθηκε η Βιγιαρεάλ με συνολικό σκορ 2-0
Βαλένθια-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (13΄ Σάντι Μίνα, 37΄ Σάντος – 76΄ Αντούριθ) A΄ αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Αθλέτικ χάρη στο εκτός έδρας γκολ
Άντερλεχτ-Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-1 (90+3΄ Εντουάρντο) A΄ αγ.: 1-3. Προκρίθηκε η Σαχτάρ με συνολικό σκορ 4-1
Τότεναμ-Ντόρτμουντ 1-2 (74΄ Σον – 24΄,71΄ Ομπαμεγιάνγκ) A΄ αγ.: 0-3. Προκρίθηκε η Ντόρτμουντ με συνολικό σκορ 5-1
Μπράγκα-Φενερμπαχτσέ 4-1 (11΄ Αχμέντ Χασάν, 69΄πεν. Ζοσουέ, 74΄ Στοϊλκοβιτς, 83΄ Ράφα Σίλβα – 45+3΄ Αλπέρ Ποτούκ) A΄ αγ.: 0-1. Προκρίθηκε η Μπράγκα με συνολικό σκορ 4-2
Σεβίλη-Βασιλεία 3-0 (35΄ Ραμί, 44΄,45΄ Γκαμέιρο) A΄ αγ.: 0-0. Προκρίθηκε η Σεβίλη με συνολικό σκορ 3-0
Μάντσεστερ Γιουν.-Λίβερπουλ 1-1 (32΄πεν. Μαρσιάλ – 45΄ Κουτίνιο) A΄ αγ.: 0-2. Προκρίθηκε η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 3-1

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος