Υπέγραψε ο Βλαχοδήμος – “Κλείνει” και τον Μαμούτε o Παναθηναϊκός

Η τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην χειμερινή περίοδο είναι πια γεγονός, καθώς ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος είναι από σήμερα και τυπικά παίκτης του “τριφυλλιού”. Μετά τους Μπουμάλ και Μέστο, η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 24χρονου ακραίου μέσου, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα και από τον επιθετικό της Γκρέμιο Γιούρι Μαμούτε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ως εξής:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και τον καλωσορίζει στην οικογένεια του Συλλόγου. Ο Βλαχοδήμος γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1991 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Στη Στουτγάρδη έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του έως το 2011 οπότε και τον απέκτησε η Ξάνθη.
Στην πρώτη του σεζόν κατέγραψε 27 συμμετοχές ενώ πέτυχε 3 γκολ. Το 2012 πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό, όπου έπαιξε μια χρονιά. Στη συνέχεια δόθηκε δανεικός κατά σειρά στη γερμανική Αουγκσμπουργκ, στον Πλατανιά, στον Εργοτέλη και στη γαλλική Νιμ. Το καλοκαίρι του 2015 έμεινε ελεύθερος
».

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού επισήμανε στις πρώτες του δηλώσεις ότι ήταν επιθυμία του να φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού διότι του ταιριάζει το πλάνο του συλλόγου και πρόσθεσε: «Για μένα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να παίξω στον Παναθηναϊκό και να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω. Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, από τον πρόεδρο μέχρι τον προπονητή. Ξέρω τι μπορώ να κάνω και πιστεύω ότι ξέρουν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού γι’ αυτό και με επέλεξαν».

“Κλείνει” και τον Μαμούτε ο Παναθηναϊκός

Γερό μεταγραφικό πάσιμο κάνει ο Παναθηναϊκός στην χειμερινή περίοδο. Μετά τους Μπουμάλ, Μέστο, Βλαχοδήμο και τον Λούκα Εβανγκελίστα, που βρίσκεται «προ των πυλών», ο Παναθηναϊκός έκλεισε έναν ακόμη ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον 20χρονο επιθετικό της Γκρέμιο, Γιούρι Μαμούτε, ο οποίος σύμφωνα με εξακριβωμένες πηγές από την Ελλάδα, αλλά και την «χώρα του καφέ» βρίσκεται καθ΄ οδόν για την χώρα μας προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο ενάμιση έτους στο «τριφύλλι» με τη μορφή του δανεισμού.
Οι «πράσινοι» θα διατηρήσουν το δικαίωμα της αγοράς του νεαρού στράικερ, η αξία του οποίου φτάνει τα 4 εκ. ευρώ. Αυτό το ποσό θα πρέπει να καταβάλλει η διοίκηση το ερχόμενο καλοκαίρι εάν θελήσει να τον αποκτήσει από τη Γκρέμιο, σε διαφορετική περίπτωση το κασέ του θα φτάσει τα 7 εκ. ευρώ εάν αποκτηθεί τον Ιούνιο του 2017.
Όπως και στην περίπτωση του Εβανγκελίστα, για την αξία του Μαμούτε, εισηγήθηκε προσωπικά ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού γνωρίζει καλά τον Βραζιλιάνο στράικερ από το «σκάουτινγκ» που έγινε επί θητείας του στην Ουντινέζε και με βάση την πρότασή του κινήθηκε η διοίκηση για την απόκτηση του παίκτη.
Ο Μαμούτε είναι διεθνής με την U20 της Βραζιλίας κι αναμένεται στην Ελλάδα αύριο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο!

Με Μπουμάλ κόντρα στον ΠΑΣ την Πέμπτη για το Κύπελλο Ελλάδος

Με τον Ολιβιέ Μπουμάλ να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στην αποστολή, θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ματς της Πέμπτης με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκτός έμειναν οι Δώνης, Τριανταφυλλόπουλος και Μέστο, ενώ στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι θα βρίσκονται οι Κοτσόλης, Γιαννακόπουλος, Κότσαρης, Κουτρουμπής, Σάντσεθ, Τελάντερ, Βέμερ, Μαρινάκης, Εσιέν, Λαγός, Στάικος, Αμπέντ, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Μπουμάλ, Καλτσάς, Μπεργκ, Καρέλης και Πέτριτς.

ΠΗΓΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος