Ισοπαλία 0-0 απέσπασε η εθνική στη Πόλη από την Τουρκία (vid)

Χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε το φιλικό παιχνίδι Τουρκίας-Ελλάδας στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης. Αυτό ήταν το δεύτερο φιλικό παιχνίδι της εθνικής με τον Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της και το πρώτο θετικό αποτέλεσμα του Γερμανού ομοσπονδιακού που συνοδεύτηκε και από καλή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Το ματς παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αγωνιστικά το πρώτο μέρος κύλησε στη μετριότητα με ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο εστίες. Η Τουρκία ανέβασε στροφές μετά το πρώτο εικοσάλεπτο όπου είχε την κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις στο 20’ με τον Γκοκχάν Γκονούλ, στο 25’ με τον Οζάν, στο 26’ με τον Τσαλχάνογλου και στις καθυστερήσεις με τον ίδιο παίκτη, με τις προσπάθειές τους να είναι άστοχες, ενώ η ελληνική ομάδα είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Μήτρογλου στο 39’ που πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε, οι Τούρκοι πίεσαν για το γκολ, αλλά στο 55’ ο Καρνέζης απέκρουσε το σουτ του Αρντά Τουράν, ενώ στο 62’ το σουτ του Σενκ έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η εθνική στο φιλικό αυτό παρουσίασε αισθητή βελτίωση στην αμυντική λειτουργία της, ωστόσο στο επιθετικό και κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι έδειξε αρκετές αδυναμίες.

Διαιτητής: Πάολο Βαλέρι

Τουρκία (Φατίχ Τερίμ): Βολκάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81΄ Τασντεμίρ), Γκονούλ, Τοσούν (64΄ Μάλι), Αρντά Τουράν (90΄+ Γιασίν), Σαχάν (73΄ Οκάι), Οζιακούπ (63΄ Τσολάκ), Τοπάλ, Τουφάν (86΄ Ποτούκ), Αχμέτ Γιλμάζ Τσαλίκ

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (78΄ Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46΄ Πέτσος), Φορτούνης (90΄+ Καρέλης), Μήτρογλου (70΄ Γιάννου).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος