Ήττα για την εθνική πόλο γυναικών από την Ιταλία με 10-4

Δεν τα κατάφερε η εθνική ομάδα πόλο γυναικών απέναντι στην Ιταλία στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι καθώς ηττήθηκε με 10-4.

Πλέον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει  για τις θέσεις 5-8 στη διοργάνωση, αρχής γενομένης από το ματς με την ηττημένη του αγώνα Ουγγαρία-Γαλλία, την Πέμπτη (21/1) στις 13:00.

Σε ρηχά νερά έμεινε η εθνική ομάδα που δεν μπόρεσε να κοντράρει τις Ιταλίδες και από το ημίχρονο βρίσκοντας πίσω στο σκορ με 0-4. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βελτιώθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο ωστόσο ήδη το σκορ είχε ανοίξει και η εθνική δεν μπορούσε να μπει στο ματς για να γίνει ανταγωνιστική.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 0-3, 2-2, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Γκαριμπότι (περιφέρεια), 0-2 Κεϊρόλο (π.π.), 0-3 Ντι Μάριο (περιφέρεια), 0-4 Ντι Μάριο (περιφέρεια), 1-4 Ρουμπέση (πέναλτι), 1-5 Ραντίκι (π.π.), 2-5 Μανωλιουδάκη (π.π.), 2-6 Γκαριμπότι (περιφέρεια), 2-7 Ραντίκι (περιφέρεια), 2-8 Μπιανκόνι (π.π.), 2-9 Ντι Μάριο (περιφέρεια), 3-9 Ρουμπέση (περιφέρεια), 3-10 Ραντίκι (περιφέρεια), 4-10 Ρουμπέση (π.π.).

Η εθνική είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και ένα γκολ από την περιφέρεια. Η Ιταλία είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω και επτά γκολ από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Ντάλι (Μάλτα), Μπους (Ισπανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά, Χυδηριώτη, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Κότσια, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλευρίτου, Ξενάκη, Χρ. Διαμαντοπούλου

Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι 2, Κεϊρόλο 1, Ραντίκι 3, Αϊέλο, Ντι Μάριο 3, Μπιανκόνι 1, Έμολο, Πομέρι, Κότι, Φρασινέτι, Τεάνι

Σάκης Κεχαγιάς (ομοσπονδιακός προπονητής)

«Το σκορ στην επίθεση δείχνει τι έγινε. Βάλαμε 4 γκολ… Εμείς περιμέναμε σήμερα κλειστές άμυνες από τις Ιταλίδες, το περιμέναμε γιατί βασίζονται πάρα πολύ στην τερματοφύλακά τους, περιμέναμε λοιπόν ζώνες κλειστές. Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ γι’ αυτή τη λογική του παιχνιδιού τους. Είχαμε κάποια σουτ στην αρχή από σημεία που μπορούσαμε να σκοράρουμε, εμείς δεν μπορέσαμε να τα βάλουμε αυτά τα γκολ, όπως και στην αρχή τα δυο  – τρία παραπάνω ήταν από καλά σημεία τα σουτ, τα «έπιασε» η τερματοφύλακας, ενώ δε συνέβη το ίδιο με εμάς. Νομίζω ότι αυτό καθόρισε το παιχνίδι σε μια γενική εικόνα». Ποιο είναι το μετά για την εθνική ομάδα; «Το μετά είναι να προκριθεί η εθνική ομάδα για το προολυμπιακό, αυτός είναι ο μεγάλος στόχος βασικά, ερχόμενοι εδώ. Θα δούμε τι βελτιώσεις μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτό το διάστημα και να εμφανιστούμε αρκετά καλύτεροι στο προολυμπιακό, μήπως και καταφέρει η ομάδα και πάρει την πρόκριση που δεν κατάφερε να πάρει το 2012. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε… Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε στην ομάδα και θ’ ασχοληθούμε πάρα πολύ μ’ αυτό και θα δούμε τακτικά και τεχνικά τι μπορούμε να βελτιώσουμε. Αλλά το πρώτο μέλημα είναι αυτό… Να αποκτήσει η ομάδα ψυχολογία νικητή».

Αντιγόνη Ρουμπέση

«Όπως φάνηκε και από το παιχνίδι, στα δυο πρώτα οκτάλεπτα είχαμε «κολλήσει» στην επίθεση, προφανώς μας πήρε από κάτω, «φάγαμε» πολλά περιφερειακά σουτ. Από εκεί και πέρα εμάς ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες… Όλα αυτά είναι εμπειρίες για όλες τις κοπέλες… Από εκεί και πέρα θέλουμε να κοιτάμε παρακάτω γιατί έχουμε μεγάλο στόχο τον Μάρτη… Πρέπει να φανούμε πολύ πιο έτοιμες σε πολλούς παράγοντες, πρέπει να βελτιωθούμε και ο στόχος μας είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς από εδώ και πέρα. Εκεί πρέπει να κοιτάμε, αυτό το μυαλό πρέπει να προετοιμαστούμε και προχωράμε». Σε ερώτηση του τι μπορούμε ν’ αλλάξουμε, η αρχηγός της ελληνικής ομάδας έθεσε θέμα αυτοπεποίθησης. «Αρχικά να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να πιστέψουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα… Δεν πιστεύω ότι ξαφνικά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, αρκεί να πιστέψουμε ότι είμαστε καλές παίκτριες και ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικές από εδώ και πέρα. Αλλά όπως είπα και πριν, πρέπει μέσα σ’ αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε ν’ αλλάξουμε πάρα πολλά πράγματα σε άμυνα και σε επίθεση».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος