Ήττα στα Λιόσια και… «αντίο Ευρώπη» για την ΑΕΚ

Την ήττα με 89-83 γνώρισε στην έδρα της η «Ένωση», κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι έχασε κάθε ελπίδα που της είχε μείνει για συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ματς

Η «Ένωση» δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση με τους Ούγγρους να δημιουργούν σχετικά γρήγορα μια καλή διαφορά (18-9). Ο Βάραντι και ο Μπένκε πρωταγωνίστησαν στο επιθετικό κομμάτι με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο +11 (26-15) για τους φιλοξενούμενους. Στη συνέχεια, η ομάδα του Στέφανου Δέδα ανέβασε την ένταση στην άμυνά της με αποτέλεσμα ένα 8-0 σερί που σχεδόν «έσβησε» τη διαφορά. Η Σζομπαθέλι δεν άργησε να βρει ξανά πόντους, κάτι που ίσχυε όμως και για την ΑΕΚ. Εν τέλει, μετά από μια νέα μίνι-ανατροπή, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την διαφορά στους τέσσερις πόντους υπέρ των Ούγγρων (42-38).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας μετατράπηκε σε ντέρμπι. Παρότι αρχικά οι Ούγγροι «ξέφυγαν» στο +13, οι παίκτες του Δέδα αντέδρασαν άμεσα κατεβάζοντας την διαφορά στο… σουτ. Ο Έρικ Γκρίφιν και ο Μπράιαν Ανγκόλα πρωταγωνίστησαν στην τρίτη ανατροπή των «κιτρινόμαυρων» στο ματς. Η Σζομπαθέλι πλέον κρατούσε το προβάδισμα με «νύχια και με δόντια».

Στην τελευταία περίοδο η ελληνική ομάδα «μπήκε» όντας τέσσερις πόντους πίσω. Το ματς είχε πάρει «φωτιά» για τα καλά με σκληρές μονομαχίες στις ρακέτες και δυνατές επαφές σε όλο το γήπεδο. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν συνεχώς τον τρόπο να έχουν το προβάδισμα. Ο Γκρίφιν προσπαθούσε ουσιαστικά μόνος του να κρατήσει την ΑΕΚ στο ματς. Όμως, η κούραση και η ατυχία σε κάποια σουτ δεν έδωσαν στην «Ένωση» την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη στο φινάλε. Οι παίκτες του Κονάκοφ βρήκαν κρίσιμα τρίποντα με τα οποία «καθάρισαν» το ματς. Τελικό σκορ 89-83 υπέρ της Σζομπαθέλι.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-42, 61-65, 83-89.

ΑΕΚ (Δέδας): Φλιώνης, Ανγκόλα 22 (2), Παππάς 13, Γκρίφιν 24 (3), Χάμερ 12 (1), Κολόμ 2, Φιλιππάκος, Μαυροειδής 6, Βαουλέτ 4.

ΣΖΟΜΠΑΘΕΛΙ (Κονάκοφ): Περλ 18 (1), Βαράντι 20 (6), Μπένκε 15 (1), Κλαρκ 2, Μπάρατς 15 (1), Κέλερ 11, Γκόλομαν 6, Κόβακς 2, Σόμογκι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος