“Κλείδωσε” την πρόκριση η Μπαρτσελόνα ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπάγερν-Γιουβέντους

Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι (σκόραρε πρώτη φορά απέναντι στον Τσεχ) η Μπαρτσελόνα άλλωσε το «Εμιρέιτς» και νίκησε με 2-0 την Άρσεναλ κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρόκριση για τους «8» του Champions League. Στο Τορίνο η Γιουβέντους κατάφερε να γυρίσει το 0-2 από την Μπάγερν και να ισοφαρίσει σε 2-2, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για την ρεβάνς του Μονάχου.

Αναλυτικά:

Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα 0-2

Καλό ματς παίχτηκε στο «Εμιρέιτς» με τους γηπεδούχους να απειλούν με τον Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (22’), και με τον Ζιρού στο 60’ που σταμάτησαν στον Τερ Στέγκεν. Η Μπαρτσελόνα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 49’ με τον Νεϊμάρ που νικήθηκε από τον Τσεχ σε τετ α τετ.  Στο 71’ οι Καταλανοί… έκρυψαν την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Μέσι που πλάσαρε τον Τσεχ για το 0-1. Στο 78’ η Μπαρτσελόνα φλέρταρε με δεύτερο γκολ όμως ο Σουάρες έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 83’ η Μπαρτσελόνα «κλείδωσε» την πρόκριση με τον Μέσι να νικάει από την άσπρη βούλα τον Τσεχ για το 0-2 (ανατράπηκε ο ίδιος από τον Φλαμινί).

Κίτρινες: Μονρεάλ – Πικέ (χάνει τη ρεβάνς)

Διαιτητής: Τσουνεϊτ Τσακίρ (Τουρκία)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Οζίλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν (82΄ Φλαμινί), Ζιρού (72΄ Γουέλμπεκ), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (50΄ Γουόλκοτ), Σάντσες

Μπαρτσελόνα (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ

“Κλείδωσε” την πρόκριση η Μπαρτσελόνα ανοιχτοί λογαριασμοί για Μπάγερν-ΓιουβέντουςΓιουβέντους-Μπάγερν 2-2

Αν και προηγήθηκε με 2-0 η Μπάγερν Μονάχου στο Τορίνο και έδειξε να κλειδώνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, η Γιουβέντους έφερε το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 2-2, αποτέλεσμα που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για την ρεβάνς του Μονάχου που θα γίνει στις 16 Μαρτίου.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι Βαυαροί πήραν τον έλεγχο και απείλησαν στο 4’ με τον Βιδάλ (απέκρουσε ο Μπουφόν), ενώ στο 13’ ο Λεβαντόφσκι γύρισε στον Μίλερ που έχασε την ισορροπία του και χάθηκε η ευκαιρία. Ωστόσο στο 43’  η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα με τον Μίλερ να βρίσκει δίχτυα 0-1, ενώ στο 55’ οι Βαυαροί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ρόμπεν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Η Μεγάλη Κυρία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, μείωσε σε 1-2 με τον Ντιμπαλά στο 63’ και έφερε το ματς στα ίσια με τον Στουράρο στο 76’, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στο Μόναχο.

Κίτρινες: Μοράτα – Ντόουγκλας Κόστα, Λεβαντόφσκι, Βιδάλ

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Γουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστσάινερ, Εβρά, Κεντίρα (69΄ Στουράρο), Μαρκίζιο (46΄ Ερνάνες), Πογκμπά, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (75΄ Μοράτα).

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ (74΄ Μπενάτια), Αλάμπα, Κίμιχ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν, Ντόουγκλας Κόστα (84΄ Ριμπερί), Λαμ, Βιδάλ, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος