Με βαριά τιμωρία κινδυνεύουν ΑΕΚ και Ατρόμητος

Βαριά θα είναι η τιμωρία που περιμένει τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Περιστερίου στο μεταξύ τους παιχνίδι, σύμφωνα με την δίωξη που ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη, και κάνει λόγο για εκτεταμένα επεισόδια.

Αμφότεροι οι σύλλογοι θα απολογηθούν με βάση το άρθρο 15, παράγραφος 6 δ΄. Ποιες είναι οι προβλεπόμενες ποινές σε αυτή την περίπτωση: «Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ατρόμητος διότι οι οπαδοί τους στο Περιστέρι την 7η Φεβρουαρίου 2016, αμέσως μετά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια της 21ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος “Superleague ΕΛΛΑΔΑ”, δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου. Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Ταυτόχρονα, η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας απέστειλε στις δύο ΠΑΕ νέα συμπληρωματική κλήση για απολογία, αύριο Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά:

«A) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

B) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σούπερ Λίγκα

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος