Μεγάλες επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ

Απρόσμενες εκπλήξεις με μεγάλο συναγωνισμό και σπουδαίες επιδόσεις είχαμε κατά την 1η ημέρα του 30ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ολοκληρώνεται την Κυριακή 14/2 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι άλτες, τόσο οι έμπειροι Κώστας Μπανιώτης και Κώστας Φιλιππίδης, όσο και οι νεαροί, Εμμανουήλ Καραλής και Αντώνης Μέρλος που στα 17 χρόνια τους σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις που στέκουν διεθνώς.

Ο Καραλής, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία παίδων αφού υπερέβη τα 5.53μ και κατέρριψε την προηγούμενη επίδοση του Αργεντινού Χερνάν Καραβίγιο που ήταν 5.51μ από το 2004. Ο Καραλής αποθεώθηκε από τον κόσμο στο ΣΕΦ και ειδικά τις Ακαδημίες των συλλόγων που είχαν στήσει την δική τους εξέδρα στο στάδιο.

Νικητής με 5.70μ ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης που πιστός στο ραντεβού του με τους Έλληνες φιλάθλους έδωσε το παρών σε μια ακόμη διοργάνωση Πανελληνίου πρωταθλήματος κι έδειξε επίσης σε εξαιρετική κατάσταση. Δεύτερος με καλύτερες προσπάθειες από τον Καραλή ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης επίσης με 5.53μ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξή του μέχρι το τέλος των προσπαθειών μου, ήθελα να τον ευχαριστήσω με ένα μεγάλο άλμα, αλλά δεν τα κατάφερα. Θέλω να συγχαρώ και τον Καραλή και πιστεύω αν συνεχίσει έτσι θα γίνει πολύ μεγάλος αθλητής. Εγώ συνεχίζω τους αγώνες μου σε μίτινγκ στην Ευρώπη και την προσεχή εβδομάδα αγωνίζομαι στη Γαλλία«, είπε ο Φιλιππίδης.

«Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνώ αυτό το ύψος, αφού στην προπόνηση επικεντρωνόμαστε στην τεχνική με τον προπονητή μου και χρησιμοποιούμε μαλακά κοντάρια. Τα κοντάρια αυτά τα είχα χρησιμοποιήσει ξανά στον προηγούμενο αγώνα εδώ στο ΣΕΦ πριν από 15 ημέρες. Αφιερώνω αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ στον προπονητή μου, Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, τη δίδυμη αδελφή μου και τον κόσμο που βρέθηκε εδώ και χειροκρότησε τις προσπάθειες μας», είπε ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ αλλάζει τον τρόπο σκέψης μου μόνο για σήμερα. Από αύριο βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα αφήσω να με επηρεάσει όλο αυτό»

Στο ύψος ο Μπανιώτης με τον Μέρλο έστησαν το δικό τους πάρτι και με τη σειρά τους καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Ο Μπανιώτης επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται και σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 2.33μ, επίδοση που του δίνει την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πόρτλαντ.
Από την πλευρά του ο Μέρλος, αρχικά ισοφάρισε το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων του Αντώνη Μάστορα με 2.11μ (το κατείχε από τις 26/1/2008 στην Παιανία) και στη συνέχεια με 2.14μ το βελτίωσε κατά τρία εκατοστά.

Πολύ καλή κούρσα και κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ στα 5.000μ βάδην, είχαμε από τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ ο οποίος τερμάτισε σε 19.08.74. Ο βαδιστής του ΑΟ Μυκόνου βελτίωσε το προηγούμενο δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 19.11.07 και το οποίο είχε σημειώσει πέρυσι (14/2/15) στο ίδιο στάδιο και για την 29η διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.
«Είναι πλέον μια συνήθεια να συμμετέχω στον κλειστό στίβο. Έχω μπροστά μου έναν δυνατό αγώνα στις 19 Μαρτίου στο Ντουντίντσε όπου θα κάνω 20 χλμ βάδην κι έπειτα θα στρέψω την προσοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου θέλω να αγωνιστώ και στα 50 χλμ βάδην, είπε ο Παπαμιχαήλ.
Δεύτερος με 20.54.30 ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος και τρίτος ο Γιάννης Βαίτσης 21.08.94. Στα 3.000μ βάδην γυναικών η Παναγιώτα Τσινοπούλου νίκησε επίσης άνετα αφού τερμάτισε σε 13.31.84, με δεύτερη την Αθανασία Βαϊτση με 13.48.41.

Μεγάλες επιδόσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦΗ Λίλη Αλεξούλη ήταν η νικήτρια στο μήκος των γυναικών με καλύτερο άλμα στα 6,33 μέτρα, ενώ είχε δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 6,22μ και 6,29 μέτρα. Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν 2η με 6.24μ και την Κυριακή θα προσπαθήσει για μια μεγάλη επίδοση στο τριπλούν. «Θέλω να μου βγει ένα καλό άλμα γιατί το έχω στις προπονήσεις και περιμένω πλέον και τον αγώνα. Θα συνεχίσω τους αγώνες μου στον κλειστό στίβο», είπε η Αλεξούλη.

Ο Λυκούργος Τσάκωνας ήταν ο νικητής στα 60μ με 6.62, επίδοση με την οποία σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ και ταυτόχρονα έπιασε το όριο για το παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ, αλλά δεν θα μετάσχει, αφού έχει αποφασίσει να μην κάνει άλλους αγώνες στον κλειστό. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Παναγιώτης Ανδρεάδης, Παναγιώτης Τριβιζάς που ακολούθησαν τον Τσάκωνα με 6.72 και 6.73 αντίστοιχα, ενώ 5ος τερμάτισε ο Κώστας Δουβαλίδης με 6.82.

«Κατέβηκα μόνο για να κάνω ένα πέρασμα στον κλειστό με στόχο την βελτίωση της ταχύτητάς μου. Δεν θα κάνω άλλους αγώνες. Τώρα θα κάνω αποκατάσταση και αμέσως μετά ξεκινώ προετοιμασία για τον ανοικτό στίβο με διπλό στόχο το ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς του Ρίο», δήλωσε ο Λάκωνας σπρίντερ μετά τον αγώνα του.

Στα 60μ γυναικών νικήτρια της κούρσας με 7.37 ήταν η Κύπρια αθλήτρια της ΑΕΚ, Ραμόνα Παπαιωάννου, δεύτερη με 7.49 και νέο ρεκόρ η Ραφαηλία Σπανουδάκη και τρίτη η Παναγιώτα Βενιέρη με 7.50, ενώ άτυχη στάθηκε η Μαρία Γάτου αφού τραυματίστηκε και εγκατέλειψε την κούρσα στα πρώτα μέτρα.

Κάτω από τα 18,00μ. έμειναν οι αθλητές στον τελικό της σφαιροβολίας. Καλύτερος όλων ήταν ο Γεράσιμος Θεοδώρου με 17.28μ, ακολούθησε ο Παναγιώτης Μπουζιάνης με 17,14μ και τρίτος ήταν ο Φράντσι Λατιφλάρι με 17,07 μέτρα.

Στα 1.500μ ο Ανδρέας Δημητράκης πρώτευσε άνετα στους άνδρες με 3.43.10 και η Αναστασία Μαρινάκου στις γυναίκες με 4.22.16, ενώ στο μήκος ο Μιχάλης Μερτζανίδης κέρδισε με καλύτερο άλμα στα 7.68μ

Στο ΣΕΦ βρέθηκε σήμερα αρκετός ο κόσμος για την πρώτη ημέρα των αγώνων, όπου τα πρωινά προκριματικά σημαδεύτηκαν από τον τραυματισμό του Λούη Τσάτουμα στην πρώτη του προσπάθεια και πλέον αναμένεται το αποτέλεσμα της μαγνητικής που θα υποβληθεί την Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος