Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Ατλέτικο

Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Champions League έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης που επικράτησε με 1-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μπάγερν Μονάχου στον πρώτο ημιτελικό αγώνα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε στο 11’ ο Σαούλ Νίγκεθ.

Η ρεβάνς θα γίνει στις 3 Μαΐου στην «Αλιάνζ Αρίνα» όπου οι Βαυαροί θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν το σκορ για να περάσουν εκείνοι στον τελικό του Μιλάνου.

Με την ίδια τακτική που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα, έπαιξε και κόντρα στη Μπάγενρ η Ατλέτικο παραχωρώντας γήπεδο στους παίχτες του Πεπ Γκουαρτνιόλα, ωστόσο οι «ροχιμπλάνκος» ήταν… φωτιά στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 11’ ο Σαούλ Νιγκέθ απέφυγε τρεις παίχτες, μπήκε στη περιοχή και πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ για το 1-0 σε ένα από τα ωραιότερα γκολ της φετινής διοργάνωσης.

Η Μπάγερν κυριάρχησε κατά κράτος στο δεύτερο μέρος είχε δοκάρι στο 54’ με βολίδα του Αλάμπα από 30 μέτρα που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και τρεις πολύ καλές φάσεις στη συνέχεια με τους Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι και Ντάγκλας Κόστα, αλλά το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν φάτσα με το δεύτερο τέρμα στο 75’ με τον Τόρες να πλασάρει τον Νόιερ αλλά να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Κόκε δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό τερματοφύλακα.

Κίτρινες: Σαούλ Νίγκεθ – Ντάγκλας Κόστα, Μπενατια, Νόιερ, Βιδάλ

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντ.Σιμεόνε)): Όμπλακ, Χουανφραν, Χιμένες, Σάβιτς, Φελίπε Λούις, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ Νίγκεθ (85΄ Τόμας Παρτέι), Αγκούστο Φερνάντες, Γκριεζμάν, Τόρες

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος