Νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Γιαννίκης

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι ο αντικαταστάτης του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η «Ένωση».

Μετά τη λήξη συνεργασίας με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, όπως αποφάσισαν από κοινού και οι δύο πλευρές, ο προπονητής που πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία με τον ΠΑΣ Γιάννενα την περσινή σεζόν, ανήκει πλέον στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή, Αργύρη Γιαννίκη. Ο ομογενής τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, με την ομάδα μας να διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσής του έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αργύρης Γιαννίκης γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1980 στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Σπούδασε προπονητική στη φημισμένη σχολή της Κολωνίας, ενώ είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro. Λόγω ενός τραυματισμού, ολοκλήρωσε πρόωρα στις Ακαδημίες της Καρλσρούης την ποδοσφαιρική του καριέρα και ασχολήθηκε με την προπονητική ξεκινώντας το 2003 στις Ακαδημίες της Μανχάιμ.

Συνέχισε το 2007 στην Ακαδημία της Καρλσρούης στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή, ως πρώτος προπονητής, αλλά και ως υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γερμανικής ομάδας.

Από το 2012 έως το 2016 εργάστηκε στην πρώτη ομάδα της Καρλσρούης ως βοηθός του Μάρκους Καουζίνσκι, τον οποίο ακολούθησε και στην Ίνγκολσταντ, στην Μπουντεσλίγκα.Το 2017 ανέλαβε την Ροτ-Βάις Έσσεν ως πρώτος προπονητής και την επόμενη χρονιά ακολούθησε η ΒΦΡ Άαλεν.

Τον Ιούνιο του 2019 αποφάσισε να εργαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα. Την ίδια σεζόν (2019-20) οδήγησε την ομάδα της Ηπείρου στην επιστροφή της στην Super League, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε με τον ΠΑΣ έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος.

Κόουτς, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα μεγάλη πρόκληση της προπονητικής σου καριέρας!».

Ο 41χρονος τεχνικός φέρνει μαζί του τέσσερις συνεργάτες:

Ο Ιταλογερμανός Τζίνο Λετιέρι θα είναι ο πρώτος βοηθός και δεξί χέρι του Γιαννίκη στην Ένωση. Ο Λετιέρι έχει θητεύσει στη Γερμανία και την Κορόνα Κιέλτσε ως πρώτος προπονητής.

Από κει και πέρα, ο Παναγιώτης Βούλγαρης επιστρέφει ως γυμναστής της ομάδας, ενώ ο Γιάννης Αντωνόπουλος θα αποτελεί τον αναλυτή της πρώτης ομάδας. Επίσης υπάρχει και ένας ακόμη αναλυτής για το scouting των αντιπάλων.

Οι Κώστας Παρούσης, Νίκος Παναγιωτάρας και Χρυσόστομος Μιχαηλίδης παραμένουν στο προπονητικό επιτελείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος