Νίκη χρυσάφι για τον Ολυμπιακό (2-1) με την χρυσή αλλαγή Πάρντο

Αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» του Champions League βρίσκεται ο Ολυμπιακός που κέρδισε με ανατροπή του σκορ την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Καραϊσκάκη» με 2-1. Σκόρερ και των δύο τερμάτων των «ερυθρολεύκων» ο Πάρντο που ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Μάρκο Σίλβα.

Ο Πάρντο μπήκε στο ματς στο 64’ στο 65’ ισοφάρισε το τέρμα του Χότζιτς από το 21’ και στο 90’ πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Ο Φορτούνης έχασε πέναλτι στο 54’ (απέκρουσε ο Ενοτυάρντο και στη συνέχεια σούταρε ψηλά άουτ), ενώ η Ντιναμό τελείωσε το ματς δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Πίβαριτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79’.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Ολυμπιακό στο 7’ με το σουτ του Φορτούνη να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Εντουάρντο. Στο 13’ οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το γκολ με τον Μαζουακού να βγάζει τη σέντρα και ο Ερνάνι με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα στο 21’ η Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη πρώτη ευκαιρία που είχε βρήκε δίχτυα. Ο Πίβαριτς έβγαλε σέντρα, ο Σιόβας έχασε τον Χότζιτς που με κεφαλιά από το κέντρο της περιοχής νίκησε τον Ρομπέρτο για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα (23’) ο Σιόβας με κεφαλιά έχασε νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό που έψαχνε την ισοφάριση, ενώ πριν βγει το ημίχρονο, στο 40’ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νέα καλή στιγμή με τον Σεμπά που βγήκε στη πλάτη της άμυνας αλλά το σουτ απέκρουσε ο Εντουάρντο σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης και στο 46’ έχασε ευκαιρία με τον Κασάμι να σουτάρει έξω από τη περιοχή και η μπάλα να φεύγει έξω. Φάτσα με την ισοφάριση βρέθηκαν οι Πειραιώτες στο 53’ όταν η μπάλα έφτασε στον Ιντέγε μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Σάντος έριξε τον Νιγηριανό, ο ρέφερι Λαχόθ έδειξε πέναλτι και ο Φορτούνης πήγε στην άσπρη βούλα για την εκτέλεση. Όμως ο Εντουάρντο έπεσε σωστά και απέκρουσε, η μπάλα ξαναπήγε στον Φορτούνη που σούταρε βεβιασμένα ψηλά άουτ χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους». Στο 64’ ο Μάρκο Σίλβα πέρασε στο γήπεδο τον Πάρντο και δικαιώθηκε για την αλλαγή καθώς ένα λεπτό μετά (65’) ο Πάρντο με καλοζυγισμένο αριστερό πλασέ, στην πρώτη του μόλις επαφή με την μπάλα, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η είσοδος του Πάρντο έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό που έψαχνε το δεύτερο τέρμα και στο 78’ κέρδισε την αριθμητική υπεροχή καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έμεινε με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Πίβαριτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 90’, από τη σέντρα ακριβείας του Φορτούνη στην καρδιά της κροατικής άμυνας, ο Πάρντο εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Εντουάρντο και με νέο εξαιρετικό πλασέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία της… παραδομένης Ντιναμό γράφοντας το τελικό 2-1. Μία νίκη που στέλνει τον Ολυμπιακό αγκαλιά με την πρόκριση στους «16» καθώς μοιράζεται την κορυφή του 6ου ομίλου με την Μπάγερν Μονάχου με 9 βαθμούς, ενώ η Άρσεναλ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν από 3.

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέ Λαχόθ (Ισπανία)

Κίτρινες κάρτες: Ρογκ (13`), Πίβαριτς (28`), Γκονζάλο (53`), Μασάντο (69`)

Κόκκινες κάρτες: Πίβαριτς (79`)

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51` λ.τ. Ντα Κόστα), Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (80` Φινμπόγκασον), Ερνάνι (64` Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγε

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Μάμιτς): Εντουάρντο, Ματέλ, Ταραβέλ, Άντολιτς, Μασάντο, Γκονζάλο, Πίβαριτς, Ρογκ, Φερνάντεζ (88` Μούσα), Χότζιτς (57` Ενρίκες), Πιάτσα (80` Σιγκάλι).

Νίκη χρυσάφι για τον Ολυμπιακό (2-1) με την χρυσή αλλαγή Πάρντο

Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ 5-1

Επίδειξη δύναμης έκανε η Μπάγερν, που διέλυσε 5-1 την Αρσεναλ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Champions League. Οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ με τον Λεβαντόφσκι στο 10’, ο Μίλερ στο 29’ και στο 89’ βρήκε δίχτυα για την Μπάγερν, που είχε ακόμη σκόρερς τους Αλάμπα στο 44’ και Ρόμπεν στο 55’. Το γκολ της τιμής για την Άρσεναλ πέτυχε ο Ζιρού στο 69’.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ         Ν-Ι-Η   Τερμ.  Β.

Μπάγερν            3 0 1   13-3   9

Ολυμπιακός         3 0 1    6-6   9

Ντιναμό Ζάγκρεμπ   1 0 3    3-9   3

Αρσεναλ            1 0 3    6-11  3

Επόμενη αγωνιστική (5η – Τρίτη 24 Νοεμβρίου)

Αρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μπάγερν – Ολυμπιακός

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος