Ο Ερμπέρ έβαλε «στοπ» στον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο που κατακτούσε στο Όπεν της Μασσαλίας τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς μετά τη χθεσινή εύκολη νίκη επί του Λούκας Πούιγ στην πρεμιέρα, η πορεία του ανακόπηκε απόψε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να υπερκεράσει την αντίσταση του δεύτερου στη σειρά Γάλλου που συνάντησε στο τουρνουά, του Πιερ-Χιουζ Ερμπέρ, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-1 σετ, παρότι ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0.

Ο 22χρονος αθλητής κατάκτησε το πρώτο σετ με 7-6 (6), αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κι ο αντίπαλός του το εκμεταλλεύτηκε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 (6-4) και κατακτώντας το τελευταίο σετ με 6-2, απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που είχε ασυνήθιστη κάμψη.

Το Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη έχασε από το Νο 93, με τον Τσιτσιπά να σταματά στις εννέα συνεχείς νίκες στο τουρνουά της Μασσαλίας. Η κακή εμφάνιση έφερε νεύρα, ο Τσιτσιπάς τα έβαζε με τον εαυτό του αλλά και με την ομάδα του, με αποτέλεσμα η προσήλωση και η συγκέντρωσή του να είναι τραγικές.

Μετά το 1-0, που ήρθε… μετά κόπων και βασάνων, ο Ερμπέρ εκμεταλλεύτηκε τον μοναδικό μπρέικ πόντο του στο δεύτερο σετ, προηγήθηκε 5-4 κι έφτασε στην ισοφάριση με 6-4. Από εκεί και ύστερα στο κορτ υπήρχε μόνο το «φάντασμα» του αντιπάλου.

Ο Ερμπέρ έκανε τρία μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά κι έφτασε στο εμφατικό γι΄ αυτόν 6-2 και τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο με άσχημα ποσοστά από τη θέση του σερβίς και κακές επιλογές στο παιχνίδι του.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος