Ο ΠΣΑΤ κατήγγειλε την επίθεση με μαχαίρι σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Ζάγκρεμπ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση, που δέχθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας οι συνάδελφοι Διονύσης Βερβελές και Γιώργος Στασινόπουλος, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση προς UEFA, AIPS και AIPS Europe όπου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια κατά του Τύπου.

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι βρίσκονται σε δημοσιογραφική αποστολή, προκειμένου να καλύψουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για το Champions League, όταν το βράδυ της Δευτέρας τους πλησίασαν κουκουλοφόροι χούλιγκανς της Δυναμό Ζάγκρεμπ. Οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν τον έναν και απείλησαν τον άλλον δημοσιογράφο με μαχαίρι και στην συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο της επίθεσης.

Και οι δύο εκπρόσωποι του Τύπου είναι απολύτως εντάξει στην υγεία τους.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΤ αναφέρει: «Ήδη, ο ΠΣΑΤ έχει καταγγείλει την επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας στην UEFA, την AIPS και την AIPS Europe, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο αντίστοιχος της AIPS Europe, Γιάννης Δάρας είχαν επαφή με τον Σύνδεσμο των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας, καθώς και με τους Έλληνες συναδέλφους που βρίσκονται στο Ζάγκρεμπ και οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους.
Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Κροατία, κα Ελένη Γεροκωστοπούλου, η οποία έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.
Ο Σύνδεσμος των Αθλητικών Συντακτών της Κροατίας απέστειλε επιστολή στον ΠΣΑΤ, με την οποία γνωστοποιεί ότι καταδικάζει το γεγονός, με ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε. Ο Αντιπρόεδρός του, Νίκολα Λίποβιτς, μάλιστα, θα βρίσκεται μαζί με τους Έλληνες δημοσιογράφους στο γήπεδο, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική προστασία στους Έλληνες απεσταλμένους.
Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι και η ΠΟΕΣΥ, από την πλευρά της, ήδη προέβη σε καταγγελία στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων
».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος