Ο Στράτος Αποστολάκης στην ΕΡΑσπορ

Ο παλαίμαχος άσος και πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Στράτος Αποστολάκης μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ «Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε» και τους Μπάμπη Παπάζογλου, Πέτρο Μαυρογιαννίδη, για τον αγώνα του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό.

Τι είπε ο Στράτος Αποστολάκης:

Για τον αγώνα: «Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον. Ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή πορεία και ο Παναθηναϊκός ήταν ένα ερωτηματικό για όλους, θέλαμε να δούμε αν θα είχε βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, ανοιχτό και καθαρό. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολλές ευκαιρίες. Ο Παναιτωλικός είχε αμυντικά κενά, η άμυνά του έπαιζε ψηλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Από τη στιγμή που προηγήθηκε μπορούσε να παίξει πιο σφιχτά. Δεν ξέρω κατά πόσο ο νέος προπονητής του γνωρίζει τις ομάδες. Θέλει δουλειά αμυντικά, τα λάθη που έκανε πληρώνονται. Αν ο Καρέλης ήταν πιο προσεκτικός το σκορ θα είχε πάρει διαστάσεις. Ο Παναθηναϊκός μας έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια ότι ανεβαίνει σιγά – σιγά. Αν μπουν και οι μεταγραφές θα μιλάμε για έναν τελείως διαφορετικό Παναθηναϊκό».

Για τον Βέμερ: «Ο Βέμερ χειρότερα δεν μπορεί να παίξει. Αυτήν τη στιγμή είναι χειρότερος κι από τον Μπούρμπο κι από τον Μαρινάκη. Αν λεγόταν Σπυρόπουλος θα είχαμε φρίξει μ’ αυτό που βλέπουμε. Και έχει καλό συμβόλαιο, πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις. Όλοι κρίνουμε αυστηρά τον Μπούρμπο και όχι τον Βέμερ που παίρνει τριπλάσια και τετραπλάσια χρήματα. Ο Βέμερ δεν ξέρω αν μπορεί αγωνιστικά να το γυρίσει, δεν ξέρω αν έχει την ποιοτική δυνατότητα να γυρίσει το κλίμα. Η επιλογή ήταν καλή γιατί προέρχεται από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα. Είναι δικό του θέμα να παίξει καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σάντσεθ, που παίρνει τρελά λεφτά. Αυτό με τα νευράκια στο πρώτο παιχνίδι πρέπει να το βελτιώσει. Δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να στηρίζεται μόνο στον Ταυλαρίδη που είναι 35 ετών, που δίνει την ψυχή του και είναι κολόνα με πενιχρό συμβόλαιο. Η ομάδα έχει ματώσει για τις μεταγραφές και πρέπει να δείξουν το αγωνιστικό τους πρόσωπο».

Για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού: «Οι επιλογές που έγιναν είναι πρωτόγνωρες για τα τελευταία χρόνια. Χαλάλι τα χρήματα. Πρέπει να υπάρξει απόσβεση, είναι καθαρά αγωνιστικό θέμα των παικτών και του προπονητή. Με την επιστροφή των Εσιέν, Σάντσεθ, του καλού Βέμερ και την προσθήκη του Αμπέντ δεν υπάρχει κενό. Θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, να κάνει την ποιοτική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μόνον αγωνιστικό το θέμα, να συγκεντρωθεί η ομάδα στο αγωνιστικό της πρόσωπο».

Για τον Νίνη: «Είναι καλή η παρουσία του μέχρι τώρα. Πίστευα ότι ο Νίνης έπρεπε να διαφυλάξει την καριέρα του. Έχει πολύ καλή διάθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία αν είναι καλός παίκτης. Είναι δικό του θέμα αν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους στη μεσαία γραμμή. Πρέπει να δώσει περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Για το πρωτάθλημα: «Η ΑΕΚ μπήκε καλά, γίνεται καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι θα έχουμε ανταγωνισμό. Το σημαντικότερο είναι ότι μέχρι τώρα δείχνει καλό πρόσωπο η διαιτησία. Να μην το κάνουν το πρωτάθλημα αχταρμά, να μην το διαλύσουν. Καλός ο διαιτητής με τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ, πενηντάρης. Ήταν καλός ο διαιτητής στον Ολυμπιακό. Δεν χρειάζονται τα παραπανίσια, να δείξουμε ότι παίζω καλά τον Παναθηναϊκό και αδικώ την άλλη ομάδα. Ήταν καλός ο διαιτητής στο Αγρίνιο. Μπορεί να έγινε κάποιο ανθρώπινο λάθος. Στη φάση του πέναλτι ήταν κοντά, εγώ δεν έχω πολύ καλή άποψη. Μακάρι να συνεχίσει αυτό με τη διαιτησία και να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν φοβούνται. Καλύτερα να φοβούνται και λίγο να παίζουν καλά, στο τέλος θα το πιστωθούν. Δεν χρειάζεται στα τόσα προβλήματα που έχει το ποδόσφαιρο, αυτοί να είναι το σκαλοπατάκι για να δικαιολογούνται κάποια πράγματα. Θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, ανεβαίνει το επίπεδο, είναι και πιο λίγες οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα είναι καλό το πρωτάθλημα. Αν όμως αρχίσουν γραμμάτια των διαιτητών, τι θα κάνουμε, να είμαι αρεστός στον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό, να μην αδικήσουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, να μην φοβόμαστε τον Μελισσανίδη… Καλύτερα να είναι πενηντάρηδες κι αν κάποιος πιέζεται να δηλώνει κώλυμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος