Ομοφοβικό κρούσμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάντμπολ

Δεν επετράπη στον αρχηγό της εθνικής Σουηδίας, Τομπίας Κάρλσον, από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ να φορέσει περικάρπιο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, το οποίο συμβολίζει τον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που άρχισε σήμερα στην Πολωνία.

Ο Κάρλσον, ο οποίος είναι ετεροφυλόφιλος, παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού, είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την απόφασή του και είχε κάνει σχετικό αίτημα στην EHF, η οποία όμως το απέρριψε, επικαλούμενη το γράμμα του κανονισμού, σύμφωνα με το οποίο το περικάρπιο θεωρείται μέρος της αθλητικής περιβολής και πρέπει να έχει τα χρώματα της χώρας, την οποία εκπροσωπεί ο παίκτης. Είναι προφανές, όμως, ότι πρόκειται για πρόφαση, προκειμένου η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να μην δυσαρεστήσει τους διοργανωτές. Η Πολωνία θεωρείται από τις πλέον ομοφοβικές χώρες της Ευρώπης και πρόσφατα το Κοινοβούλιο απέρριψε για τρίτη φορά τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Την πρωτοβουλία του Τομπίας Κάρλσον είχαν σπεύσει να επικροτήσουν οι αρχηγοί των εθνικών ομάδων της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, που είχαν επίσης εκφράσει πρόθεση να φορέσουν το ίδιο περικάρπιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος