Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις στις 21:45, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD

Νίκη πάση θυσία αναζητά ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας την Παρασκευή (13/11, 21:45, ΕΡΤ2 – ΕΡΤHD, ΕΡΤwebtv), η οποία, αν επιτευχθεί, θα είναι η δεύτερη για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην φετινή Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια για νέα ήττα μετά και την εκτός έδρας ήττα από την Ζιελόνα Γκόρα και θα επιδιώξει να κρατήσει αλώβητη την έδρα του για να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο Top16. Οι “πράσινοι” ταλαιπωρήθηκαν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών, με τελευταίο «θύμα» τον Νικ Καλάθη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον παράμεσο του δεξιού του χεριού και θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα στο παιχνίδι με τους Λιθουανούς. Από την άλλη, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είχε υποστεί θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και είχε χάσει τα τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και έθεσε εαυτόν στην διάθεση του Σάσα Τζόρτζεβιτς για τον «τελικό» με την Ζαλγκίρις.
Δεδομένες είναι οι απουσίες των Νίκου Παππά και Λευτέρη Μποχωρίδη για τους «πράσινους» που θα υποδεχθούν έναν παλιό γνώριμο, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, όχι ως παίκτης, αλλά ως βοηθός προπονητή του Γκιντάρας Κράπικας στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο «Σάρας» δεν θα είναι το μοναδικό γνώριμο πρόσωπο για τους «πράσινους» από τη λιθουανική ομάδα, αφού οι Ιαν Βουγιούκας και Ρομπέρτας Γιαφτόκας έχουν επίσης φορέσει την φανέλα με το τριφύλλι στο παρελθόν. Στο ΟΑΚΑ θα βρεθεί κι ένας πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Λιθουανός διεθνής γκαρντ, Ρενάλντας Σεϊμπούτις. Η προϊστορία του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις είναι συντριπτικά υπέρ της ελληνικής ομάδας, καθώς σε 9 παιχνίδια που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» έχουν το απόλυτο των 9 νικών σε ισάριθμους αγώνες. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤHD.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Euroleague:
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου
Μπαρτσελόνα – Λοκομοτίβ Κουμπάν 72 – 68

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου
Καρσίγιακα – Ζιελόνα Γκόρα 19:45
Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις Κάουνας 21:45(ΕΡΤ2-ΕΡΤHD)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπαρτσελόνα 4-1
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-1
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-2
Ζιελόνα Γκόρα 1-3
Παναθηναϊκός 1-3
Καρσίγιακα 1-3

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος