Παπαδόπουλος: “H φετινή χρονιά θα είναι η σταθεροποίηση στη Σούπερ Λίγκα”

Αισιόδοξος για το μέλλον του Ηρακλή εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην ΕΡΑσπορ, ο προπονητής του «Γηραιού», Νίκος Παπαδόπουλος. Ο 44χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στο φετινό ξεκίνημα της ομάδας του (επιστροφή στη Super League ύστερα από τέσσερα χρόνια), όπου έπειτα από πέντε αγωνιστικές έχει ισάριθμους βαθμούς.

Αναλυτικά, ο Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Βαθμολογικά δεν έχουμε πάρει αυτό που αξίζαμε μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τώρα ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, εκτός του αγώνα με τον Πλατανιά. Μία ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, με τον πιο έμπειρο προπονητή στην κατηγορία (σ.σ. Γιώργος Παράσχος) και όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει. Στον αγώνα με την Ξάνθη αντιδράσαμε σωστά, τόσο στο γεγονός ότι προερχόμαστε από κακή εμφάνιση στον Πλατανιά όσο και στο προβάδισμα των αντιπάλων μας. Έχουμε παίκτες με ταλέντο, που χρειάζονται όμως τον απαραίτητο χρόνο στην κατηγορία, γιατί είναι νεαροί (21-22 ετών) και αυτοί θα αποτελέσουν τη βάση της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Με τον πρόεδρο έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις και καταλήξαμε πως η φετινή χρονιά θα είναι η σταθεροποίηση στη Super League».

Όσον αφορά στην πίεση του κόσμου του Ηρακλή προς την ομάδα, τόνισε: «Γνωρίζουμε πως οι φίλαθλοι μας έχουν πολλές απαιτήσεις και ξέρω πως η δυναμική του συλλόγου είναι πολύ μεγάλη. Πάντα θα υπάρχει γκρίνια όταν δεν έρχονται τα καλά αποτελέσματα. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και πως με δουλειά και υπομονή θα πάμε πολύ καλά στο μέλλον. Νιώθουμε την πίεση του κόσμου, ειδικά στην έδρα μας, που θέλει να σκοράρουμε γρήγορα στα παιχνίδια. Ωστόσο, οι ομάδες που ήρθαν στο «Καυτανζόγλειο» μας έπαιξαν αμυντικά, εκτός της Ξάνθης. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα Κάναμε δύο ήττες στην έδρα μας (σ.σ. με Πανιώνιο και Λεβαδειακό), ενώ ήμασταν πολύ καλύτεροι και αυτό είναι που με στεναχωρεί πιο πολύ».

Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής έχει πολλές τελικές προσπάθειες, αλλά δυσκολία στο σκοράρισμα, ενώ παράλληλα δέχεται εύκολα το γκολ, είπε: «Είναι γεγονός πως δεχόμαστε γκολ παρότι οι αντίπαλοί μας έχουν λιγότερες τελικές από εμάς. Πολλά παίζουν ρόλο στην επίτευξη ενός γκολ, π.χ. τακτική τοποθέτηση. Δεν προβληματίζομαι γιατί πιστεύω στους παίκτες μου και θα βρούμε τις λύσεις σε επίθεση και άμυνα. Μην ξεχνάτε ότι πέρυσι ο Ηρακλής αμυντικά είχε πάει πολύ καλά. Εκείνο που θέλουμε από τον κόσμο μας είναι η ηρεμία, έτσι ώστε με τη δουλειά μέσα στο γήπεδο να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα».

Για τον επόμενο αντίπαλο του Ηρακλή, που είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο αγωνίζεται την ερχόμενη Κυριακή στους «Ζωσιμάδες», ο 44χρονος τεχνικός, δήλωσε: «Θα επιδιώξουμε τους τρεις βαθμούς σε μια δύσκολη έδρα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα και ειδικά στην έδρα της. Έχει τον ίδιο κορμό παικτών και έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι αρκετά καλή στην κόντρα επίθεση και ύστερα από το 5-1 από τον Ολυμπιακό περιμένω πως θα συσπειρωθούν περισσότερο».

Ο Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στα δύο προχθεσινά περιστατικά των Σολτάνι, το οποίο διαδραματίστηκε στο αγώνα της ομάδας του και Λίλα. «Όλοι οι παίκτες είναι παιδιά, ακόμη και αν είναι 35 χρόνων, οπότε οφείλουμε να τους συγχωρούμε γι’ αυτά που κάνουν στο γήπεδο. Βέβαια, χρειάζεται αρκετή κουβέντα μαζί τους, ειδικά στον ψυχολογικό τομέα. Εμείς ακολουθούμε τα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων και παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη στους αθλητές. Ο Σολτάνι ξέφυγε μετά το τάκλιν του Λάζαρ, είχε αρκετά νεύρα, όμως η συμπεριφορά του δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια ομάδα σαν την Ξάνθη, κάτι που γνωρίζω καλά, γιατί έχω δουλέψει εκεί, όπως φυσικά και σε όλες τις ομάδες. Δεν είναι σωστό να χαλάει η εικόνα της ομάδας από τέτοιες συμπεριφορές. Όσον αφορά στον Λίλα δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του αυτό το παιδί. Δυστυχώς, στην εποχή μας οι παίκτες λειτουργούν επηρεασμένοι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνουν πράγματα τα οποία νομίζουν ότι τους προβάλλουν περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑσπορ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionmages (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος