Πέμπτη θέση για τον Νίκο Σοφιανίδη στον τελικό των 100μ ύπτιο στο Μπακού

Διεκδίκησε μια μέση στο βάθρο των νικητών ο Νίκος Σοφιανίδης στον τελικό των 100μ ύπτιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Ο 17χρονος αθλητής τερμάτισε την πέμπτη θέση στον τελικό με χρόνο 55.43, βελτιώνοντας εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ (είχε κάνει 55.58 στον χθεσινό ημιτελικό), ενώ ο Γερμανός Μάρεκ Ούλριχ, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ήταν μόλις οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος (55.35). Νικητής της κούρσας και πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Βρετανός Λιουκ Γκρίνμπανκ με 54.76, ακολουθούμενος από τον Ρώσο Φίλιπ Σόπιν (54.81).

Στους άλλους δύο σημερινούς τελικού όπου υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση, οι αθλητές μας δεν μπόρεσαν να συναγωνιστούν τους συναθλητές τους. Ο Κώστας Μερετσόλιας με 2:16.36 έμεινε 8ος στα 200μ. πρόσθιο, όπως και η Ιωάννα Σαχά, που τερμάτισε σε 2:18.75 στα 200μ. ύπτιο.

Αντίθετα, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε στους ημιτελικούς των 200μ. πεταλούδα ο Άλκης Κυνηγάκης, ο οποίος με 2:00.23 συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ και πέρασε ως έκτος τον αυριανό τελικό του αγωνίσματος. Ο 17χρονος κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης «κατέβασε» περίπου ενάμισι δευτερόλεπτο το ρεκόρ του (είχε 2:01.73 από το φετινό «Ακρόπολις») και εξασφάλισε την παρουσία του στην οκτάδα. Όμως δεν είχε την ίδια τύχη και η Ελένη Κοντογεώργου στα 200μ. πρόσθιο, καθώς κατετάγη 12η με 2:35.74 και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Αύριο Πέμπτη μπαίνει στη μάχη των Ευρωπαϊκών Αγώνων και η Ηλέκτρα Λεμπλ, η οποία θα αγωνιστεί το πρωί στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα, όπου έχει ως στόχο την πρόκριση στον τελικό της Παρασκευής. Ανάλογες προσδοκίες έχει και ο Νίκος Σοφιανίδης, που μετά τα 100μ. αρχίζει αύριο την προσπάθειά του στα 200μ. ύπτιο, ενώ η Ιωάννα Σαχά θα μετάσχει στα 50μ. ύπτιο και ο Γιώργος Φραγκουδάκης στα 50μ. πρόσθιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος