Πετρούνιας, Κυριακοπούλου και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών οι κορυφαίοι του 2015 από τον ΠΣΑΤ (vid)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών είναι οι κορυφαίοι για τo 2015 όπως ψηφίστηκαν από τους επαγγελματίες αθλητικούς δημοσιογράφους στην ετήσια ψηφοφορία που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ.

Επίσης βραβεύτηκαν οι: Δημήτρης Ράφτης (προπονητής), Μανώλης Στεφανουδάκης (Αθλητής ΑΜΕΑ), Δήμητρα Κοροκίδα (Αθλητρια ΑΜΕΑ) και στις ομάδας ΑΜΕΑ Μπότσια Ζευγάρια BC3 (Ντέντα Άννα/Πανανός Νίκος/Πολυχρονίδης Γρηγόρης)

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής (κρίκοι) Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς που φεύγει κατά την ετήσια ψηφοφορία του ΠΣΑΤ. Ο Πετρούνιας στη σχετική ψηφοφορία ξεπέρασε σε ψήφους τους Σπύρο Γιαννιώτη (Κολύμβηση) και Κώστα Φιλιππίδη (στίβος/επί κοντώ) που ήταν συνυποψήφιοι.

Πετρούνιας, Κυριακοπούλου και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών οι κορυφαίοι του 2015 από τον ΠΣΑΤ (vid)Η Νικόλ Κυριακοπούλου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια του 2015, στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ που διέπρεψε στο Παγκόσμιο του Πεκίνου και το Diamond League βραβεύτηκε απόψε. Την τριάδα συμπλήρωσαν η Κέλλυ Αραούζου (κολύμβηση) και Αμαλία Τσιάβου (κωπηλασία).

Η εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, αναδείχθηκε κορυφαία στην ψηφοφορία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του βραβεύτηκαν απόψε σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής.

Πετρούνιας, Κυριακοπούλου και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών οι κορυφαίοι του 2015 από τον ΠΣΑΤ (vid)Την εκδήλωση προλόγισε και χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, ενώ στην ομιλία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα βίας που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η κατάσταση θα σταματήσει». Κάλεσε μάλιστα τους φορείς να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζονται, διαφορετικά θα επέμβει η Πολιτεία είπε ο κ. Κοντονής.

Κορυφαίος προπονητής για το 2015 αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ράφτης. Ο άνθρωπος που οδήγησε τον Λευτέρη Πετρούνια σε μεγάλες διεθνείς διακρίσεις στην Ενόργανη Γυμναστική, συγκέντρωσε την πλειοψηφία στην ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών και βραβεύτηκε σήμερα στην ειδική εκδήλωσε του ΠΣΑΤ. Την τριάδα των κορυφαίων συμπλήρωσαν ο Νίκος Γέμελος (κολύμβηση) και ο Θοδωρής Βλάχος (υδατοσφαίριση).

Η Δήμητρα Κοροκίδα (στίβος) στις γυναίκες και ο Μανώλης Στεφανουδάκης (επίσης στίβος) στους άνδρες αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία, στην ειδική τελετή του ΠΣΑΤ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγιναν και ειδικές βραβεύσεις:

– Έπαθλο ήθους: Περικλής Ιακωβάκης

– Έπαθλο «Ευ αγωνίζεσθαι»: Κολυμβητικές ομάδες σκυταλοδρομίας (4χ100μ Μικτής Ομαδικής) Παμπαίδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού

– Έπαθλο Κοινωνικής Προσφοράς: οικογένειες Βασιλείου (Χάντμπολ) και Κορακάκη (Σκοποβολή)

– Έπαθλο ανερχόμενου ταλέντου: Γιάννης Σγουρόπουλος (Πινγκ Πονγκ)

Πετρούνιας, Κυριακοπούλου και η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών οι κορυφαίοι του 2015 από τον ΠΣΑΤ (vid)Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν επίσης στους Βαγγέλη Μόρα που συγκλόνισε το πανελλήνιο το καλοκαίρι με την προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα από σοβαρή ασθένεια αδελφό του Δημήτρη, στον οποίο και έγινε δότης μυελού των οστών, ενώ βραβεύτηκαν για την πολυετή προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στη σύντομη ομιλία του επιβεβαίωσε ότι αυτή η σεζόν είναι η τελευταία του στο μπάσκετ, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε ότι οι δύο αθλητές δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτα.

Επίσης με τιμητικές βραβεύσεις τιμήθηκαν οι Κώστας Κατσουράνης, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και Unified ομάδα ποδοσφαίρου των Special Olympics.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος