Ποινική έρευνα κατά του Μπλάτερ – FIFA: “θα συνεργαστούμε πλήρως με τον εισαγγελέα”

Στο στόχαστρο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας μπήκε ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ, καθώς ξεκίνησε ποινική έρευνα εναντίον του με την υποψία εγκληματικής κακοδιαχείρισης και υπεξαίρεσης στην παγκόσμια συνομοσπονδία.

Καθώς η έρευνα για τη διαφθορά στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει διευρυνθεί, αντιπρόσωποι του OAG ανέκριναν τον Μπλάτερ μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA στη Ζυρίχη, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας. «Επιπλέον, το OAG διεξήγαγε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 έρευνα στο αρχηγείο της FIFA με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Έγινε έρευνα στο γραφείο του προέδρου της FIFA και κατασχέθηκαν δεδομένα».

FIFA: “Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις ελβετικές αρχές”

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA αναφέρει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελβετικές αρχές, λίγο μετά τη δήλωση από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της χώρας για το άνοιγμα ποινικής έρευνας κατά του (απερχόμενου) προέδρου της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.
«Από τις 27 Μαΐου 2015, η FIFA βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Ελβετίας (OAG) και έχει συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματα που έγιναν για έγγραφα, δεδομένα και άλλες πληροφορίες. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας σε όλη τη διάρκεια της έρευνας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.
«Σήμερα, στην έδρα της FIFA, αντιπρόσωποι από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, προχώρησαν σε «ανακρίσεις» και συγκέντρωσαν τα έγγραφα που θεωρούν απαραίτητα για την έρευνά τους. Η FIFA διευκόλυνε όλη αυτή τη διαδικασία στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας μας», καταλήγει το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος