Πούτιν: “Ο Μπλάτερ αξίζει το βραβείο Νόμπελ” !

Παρά το γεγονός ότι η FIFA είναι στη δίνη του μεγαλύτερου ίσως σκανδάλου που ξέσπασε στους κόλπους της με το θέμα της διαφθοράς, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι άνθρωποι σαν τον κύριο Μπλάτερ αξίζουν το βραβείο Νόμπελ!

Ο Μπλάτερ ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 2 Ιουνίου, μετά την σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA, στο πλαίσιο έρευνας των ΗΠΑ, με 14 άτομα να κατηγορούνται για διαφθορά. Επίσης μία ξεχωριστή έρευνα από τις ελβετικές αρχές για την ανάθεση των παγκοσμίων κυπέλλων το 2018 και και 2022, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας, επαναλαμβάνει ότι έχει “καθαρή την συνείδησή του” και το σχέδιό του είναι να παραμείνει στην εξουσία της FIFA με σκοπό να την κρατήσει ενωμένη, εώς ότου γίνει το έκτακτο συνέδριο για την εκλογή του διαδόχου του, στις 26 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Πούτιν στην διάρκεια συνέντευξής του στην ελβετική τηλεόραση: “Ανθρωποι σαν τον κύριο Μπλάτερ ή τους προϊσταμένους των μεγάλων αθλητικών ομοσπονδιών ή των Ολυμπιακών Αγώνων, αξίζουν ιδιαίτερης αναγνώρισης. Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει το βραβείο Νόμπελ, είναι αυτοί οι άνθρωποι. Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση που αναπτύσσεται γύρω από τον κ. Μπλάτερ τώρα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν πιστεύω ούτε λέξη γι’ αυτόν, σχετικά με προσωπική του εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς.”

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Βιατσεσλάβ Κολόσκοφ, θα υποστηρίξει τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την προεδρία της FIFA, στην περίπτωση ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος