Σίλβα: «Δείξαμε την ποιότητά μας» – Θεοδωρίδης: «Ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τα ελληνικά δεδομένα»

Την πλήρη ικανοποίησή του για την ανατροπή και τη νίκη της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού εξέφρασε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα που τόνισε ότι η νίκη ήρθε με το ρίσκο που πήρε με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

Μεταξύ άλλων είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Ήταν μια βραδιά όπου δεν δείξαμε μόνο την ποιότητά μας σαν ομάδα, αλλά και το μεγαλείο μας σαν σύλλογος. Συγχαρητήρια στην ομάδα και τον κόσμο μας, που έδωσαν την ευκαιρία στην Ελλάδα να έχει ένα πολύ καλό παράδειγμα. Ήμασταν καλύτεροι κι εκεί οφείλεται η νίκη μας. Δεχτήκαμε ένα γκολ από δική μας κακή τοποθέτηση, αλλά καταφέραμε να αντιδράσουμε. Σε αυτό βοηθά και η πίστη ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Για ακόμη μία φορά δείξαμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα. Έπρεπε να αποδείξουμε για ακόμη μία φορά στο γήπεδο ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά. Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για μας και τους φιλάθλους μας. Τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα και περίεργα παιχνίδια. Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε».

O Πορτογάλος προπονητής είπε ότι η νίκη ήταν απόρροια του ρίσκου που πήρε με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο. «Έπρεπε να ρισκάρουμε. Το παιχνίδι δεν άρχισε καλά για μας κι έπρεπε να αντιδράσουμε. Στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πολύ ισορροπημένο, αλλά στην επανάληψη ρισκάραμε για τη νίκη. Δεν παίζουμε ποτέ για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη, γι’ αυτό και βάλαμε παίκτες με επιθετικό προσανατολισμό», είπε ο Σίλβα, ο οποίος δήλωσε άγνοια για πρόσωπα και πράγματα στο συμβάν που έλαβε χώρα στη φυσούνα.

Σχετικά με το Κύπελλο, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί («ακόμη ελπίζω να μη μας στερηθεί η ευκαιρία για το Κύπελλο, όπως και για τις άλλες τρεις ομάδες που παίζουν»), ενώ αναφερόμενος στην ανατροπή του σκορ για δεύτερη φορά μετά το ματς της Τούμπας είπε: «Στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δείξαμε το μεγαλείο μας ανατρέποντας το σκορ και το δείξαμε και σήμερα απέναντι σε έναν αντίπαλο που αξίζει το σεβασμό μας. Αποδείξαμε πως είμαστε άξιοι για τη θέση που βρισκόμαστε. Προτιμώ να μη δεχόμαστε πρώτοι το γκολ και να μην αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και περήφανοι που μπορέσαμε να “γυρίσουμε” αυτά τα δύο ματς», είπε ο Σίλβα, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν ξεχωρίζει τα ντέρμπι απ` όλους τους υπόλοιπους αγώνες.

«Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένος πάντα να προσπαθεί η ομάδα του να κερδίζει. Η ομάδα πρέπει πάντα να δουλεύει και να μπαίνει με αυτό το σκεπτικό στα ματς. Δεν θα έλεγα πως είμαι προπονητής των ντέρμπι κι όχι των άλλων παιχνιδιών. Ετοιμάζουμε την ομάδα για όλα τα παιχνίδια, έστω κι αν τα ντέρμπι θεωρούνται πιο δύσκολα».

Θεοδωρίδης: “Ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τα ελληνικά δεδομένα»

Στις αλλαγές του Σίλβα που στάθηκαν αφορμή για να γυρίσει το ματς υπέρ του Ολυμπιακού, στάθηκε ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σάββας Θεοδωρίδης. «Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς, ήταν πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό να το ανατρέψει. Όχι όμως το κατάφερε, αλλά αν είχε λίγη τύχη κι έβαζε πρώτος γκολ, θα μπορούσε να φτάσει τα πέντε. Αυτά να τα βλέπει ο Στραματσόνι. Οι αλλαγές που έκανε ο Σίλβα “γύρισαν” το ματς, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων. Εξακολουθεί ο Παναθηναϊκός να είναι μεγάλη ομάδα. Είναι χαρά μας να γίνονται αυτά, μακάρι όλοι να γίνουν σαν τον Ολυμπιακό και να μπορέσει έτσι μέσω του πρωταθλήματος να ανταπεξέλθει και στα δύσκολα ματς της Ευρώπης. Θέλω να συγχαρώ τους 33.000 σεκιουριτάδες που διαφύλαξαν τη γοητεία του ελληνικού ποδοσφαίρου», είπε ο παράγοντας των Πειραιωτών, ο οποίος στάθηκε κι αυτός στον θεσμό του Κυπέλλου και την επιβεβλημένη επανέναρξή του.

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να στερήσει από τον κόσμο έναν ιστορικό θεσμό. Στην Αγγλία είναι πιο σημαντικός από το πρωτάθλημα. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο με τις υπόλοιπες ομάδες. Δεν με ενδιαφέρει τι θα αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης για τον δεύτερο ημιτελικό. Ο Κοντονής έχει υποχρέωση να αρχίσει ξανά το κύπελλο. Εμείς στον Ολυμπιακό δεν κοιμηθήκαμε πέντε βράδια για να υπάρξει αυτή η ατμόσφαιρα σήμερα. Έτσι γίνονται οι μεγάλες ομάδες, είδατε σήμερα πώς πήγαινα προς τον κόσμο και μιλούσα μαζί τους, όχι ότι χρειάζονταν να τους συγκρατήσω εγώ», ενώ για τον κόσμο του Ολυμπιακού είπε: «Σήμερα απέδειξε πως είναι Ευρωπαίος. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε από τα ελληνικά δεδομένα, είμαι πολύ ευχαριστημένος που νικήσαμε 3-1 ύστερα απ΄ όσα λέγονται για εμάς. Φταίει η διαιτησία, ο ένας, ο άλλος, δεν φταίνε οι άλλοι που δεν κάνουν επενδύσεις. Εύχομαι να το καταλάβουν αυτό. Πώς μπορείς να λες για διαιτησίες όταν η βαθμολογική διαφορά είναι τόσο μεγάλη; Εμείς δεν έχουμε παράπονα νομίζετε; Δεν έχω μιλήσει ποτέ όμως, μόνο για τον Καλογερόπουλο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος