Συναδινός στην ΕΡΑσπορ: “Κυρώσεις και στις ομάδες που έχουν ντοπέ αθλητές”

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑσπορ προανήγγειλε αλλαγές στον νόμο περί ντόπινγκ όπως βαριές κυρώσεις και για τις ομάδες που αθλητές τους είναι ντοπαρισμένοι (αφαίρεση βαθμών, αποβολή από το πρωτάθλημα και ακύρωση αγώνα).

Σε άλλο σημείο μίλησε και για τις εκλογές στην ΕΠΟ, χαρακτηρίζοντας ως μη δημοκρατικό το εκλογικό σύστημα και προανήγγειλε αλλαγές όπου θα γίνει πιο αναλογικό και αντιπροσωπευτικό το νέο εκλογικό σύστημα.

Μεταξύ άλλων είπε ο κ. Συναδινός το βράδυ της Τετάρτης 14 Ιανουαρίου στην ΕΡΑσπορ 101.8:

Για το αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά και τις ομοσπονδίες που στεγάζονται εκεί: «Υπάρχει το σενάριο να παραμείνει ανοικτός για τον αθλητισμό ο Άγιος Κοσμάς και παράλληλα να χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, μ’ αυτό το σενάριο θα υπάρχουν δύο πυλώνες των αθλημάτων. Πάντως η χρήση των εγκαταστάσεων από τις αθλητικές ομοσπονδίες ανανεώθηκε έως τον Οκτώβριο του 2016».

Για το προπονητικό κέντρο της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου: «Είχε γίνει συζήτηση για έκταση στο Σχιστό, η οποία ανήκει στη ΓΓΑ, αλλά έχει εκκρεμότητες. Υπάρχουν καταπατητές και ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια».

Για το νόμο που θα περάσει για το ντόπινγκ: «Σχετικά με το ντόπινγκ θα υπάρξει πλήρης εναρμόνιση μ’ αυτά που επικρατούν διεθνώς, με νόμο που θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται κυρώσεις στις ομάδες σε περιπτώσεις που αθλητές τους πιαστούν ντοπαρισμένοι. Θα προβλέπεται κατά περίπτωση αφαίρεση βαθμών, αποβολή από τη διοργάνωση και ακύρωση αγώνα».

Για το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ: «Δεν είναι δημοκρατικό το σύστημα στην ΕΠΟ, δεν έχουν όλες οι τάσεις εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Θα προβλεφθεί στο νέο νόμο αναλογικό σύστημα με απλή αναλογική, πολλαπλά ψηφοδέλτια και μειωμένη σταυροδοσία».

Για τη θητεία στα μέλη των Δ.Σ. των αθλητικών ομοσπονδιών: «Θα υπάρξει περιορισμός της θητείας, τουλάχιστον για τις θέσεις του προέδρου, του γενικού γραμματέα και του ταμία. Σκοπός είναι να μπει νέο αίμα, υγιείς δυνάμεις και νέοι άνθρωποι».

Για τυχόν αλλαγές στη διαιτησία: «Εξετάζονται διάφορες προτάσεις, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει».

Για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Θα γίνουν στη Βραζιλία κάτι που σημαίνει ότι το κόστος μετακίνησης θα είναι μεγάλο. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί αναμόρφωση πιστώσεων για τα εθνικά στάδια και τις ομοσπονδίες».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος