Σούπερ Ατρόμητος σάρωσε με 3-1 την ΑΪΚ στη Στοκχόλμη

Με το ένα πόδι στα πλέϊ οφ του Europa League είναι ο Ατρόμητος που νίκησε με 3-1 μέσα στη Σουηδία την ΑΪΚ στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης μετά από εξαιρετική εμφάνιση. H ρεβάνς θα γίνει την άλλη Πέμπτη 6/8 στην Αθήνα.

Χορταστικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ, τρία πέναλτι, και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, όπου η ελληνική ομάδα παρέδωσε μαθήματα έξυπνης τακτικής, χτυπώντας ιδανικά με αντεπιθέσεις την κακή άμυνα των Σουηδών. Το σκορ άνοιξε ο Ναπολεόνι στο 3΄, για να κάνει το 2-0 ο Μαρσελίνιο. Οι Σουηδοί μείωσαν στο 70΄ με τον Γκοϊτόμ, ενώ είχαν χάσει πέναλτι νωρίτερα στο 48΄. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ούμπιδες στο 78΄ με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο κορυφαίος σήμερα Μαρσελίνιο.

Τον απόλυτο αφινιδιασμό πέτυχε ο Ατρόμητος: Με περίσσιο θάρρος μπήκε στο γήπεδο και “χτύπησε” την ΑΪΚ στο σημείο που τελικά έδειξε ότι έχει αδυναμία, στην άμυνα και στο 15ο λεπτό προηγείτο στο σκορ με 0-2 !
Στο 3΄ ο Μαρσελίνιο από αριστερά με εξαιρετική προσπάθεια έβγαλε ιδανική σέντρα και με κεφαλιά από κοντά ο Ναπολεόνι έκανε το 0-1.
Ο Βραζιλιάνος άσος του Ατρομήτου στο 15ο λεπτό πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με άψογο πλασέ νίκησε τον Κάλγκρεν, παγώνοντας το γήπεδο (0-2).

Οι Σουηδοί βγήκαν εκτός ρυθμού και σε όλο το πρώτο ημίχρονο απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο 27ο λεπτό, όταν ο αλάνθαστος Γκορμπούνοφ απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Περέιρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στην ΑΪΚ, προτιμώντας να χτυπά στις αντεπιθέσεις. Στο 48΄ η ΑΪΚ κέρδισε αυστηρό πέναλτι που εκτέλεσε ο Πέϊβι και απέκρουσε ο Λευκορώσος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, κρατώντας το προβάδισμα των δύο γκολ για την ομάδα του.
Στη συνέχεια η αθηναϊκή ομάδα έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Γοδόϊ και Κιβρακίδη, όμως στο 69΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι: Ο Κιβρακίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Γκοϊτόμ μείωσε σε 1-2.

Οι Σουηδοί στη συνέχεια ρίσκαραν και βγήκαν μαζικά μπροστά προκειμένου να ισοφαρίσουν με αποτέλεσμα να βρουν ….διάπλατο πεδίο δράσης οι παίκτες του Ατρομήτου όπως στην φάση του 78ου λεπτού: Ο ασυγκράτητος σήμερα Μαρσελίνιο έκανε φύλλο και φτερό την αντίπαλη άμυνα και ανετράπη εντός της περιοχής από τον Σούνμπεργκ που είδε την κόκκινη κάρτα.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ούμπιδες που έκανε το τελικό 1-3 που δίνει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστιαν Ντίνγκερτ (Γερμανία)

ΚΟΚΚΙΝΗ: 78΄ Σούνμπεργκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Οφόρι, Πέιβι – Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπιτόλο

ΑΙΚ (Αντρέας Αλμ): Κάλγκρεν, Γιόχανσον, Μπρούσταντ (57΄ Μπρούσταντ), Μπλόμπεργκ (57΄ Ελίασον), Παβέι, Περέιρα, Οφόρι, Σάντμπεργκ, Ισιζάκι, Ετούχου, Μπανγκουρά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (90΄+ Μπάλας), Ούμπιδες, Μαρσελίνιο (85΄ Μπρίτο), Γοδόι, Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (74΄ Εμπόου).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος