Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο η εθνική Νέων

Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στο Αλμάτι του Καζακστάν όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, καθώς η εθνική Νέων νίκησε με 13-12 την Κροατία για τα προημιτελικά και αντιμετωπίζουν στον ημιτελικό τη Σερβία.

Ο αγώνας με την Κροατία ήταν επεισοδιακός που σημαδεύτηκε από οκτώ κόκκινες κάρτες (!), έντονες αντεγκλήσεις, πολλές διαμαρτυρίες από πλευράς Κροατών και μία ένσταση που καθυστέρησε κατά περίπου μία ώρα την επικύρωση του αποτελέσματος. Αν και η ελληνική ομάδα ήταν θεωρητικά το αουτσάιντερ της αναμέτρησης, πραγματοποίησε μακράν την καλύτερη εμφάνισή της στο τουρνουά και εξασφάλισε θέση στα ημιτελικά, εκεί όπου αύριο (16:40 ώρα Ελλάδας) θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του αγώνα Σερβία-Ισπανία.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης (ο Ρουμάνος Ματάκε και ο Ούγγρος Σέκελι) απέβαλαν λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου τον πρώτο σκόρερ της Κροατίας, Αντουν Γκορέτα, ενώ στην τρίτη περίοδο τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν δύο συμπαίκτες του, ο Ρίνο Μπούριτς και ο Ιβάν Ζίφκοβιτς, ενώ αποβλήθηκε επίσης ο προπονητής Μίχο Μπόμπιτς. Η εθνική εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και προηγήθηκε 11-7 λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά στη συνέχεια η Κροατία αντέδρασε και ισοφάρισε 11-11. Σε αυτό το σημείο οι διαιτητές έδωσαν διπλή αποβολή χωρίς αντικατάσταση στους Χρήστο Παπούκα και Λόρεν Φάτοβιτς και οι δύο ομάδες συνέχισαν με τέσσερις παίκτες γηπέδου η καθεμία και σκόραραν με τα συνεπακόλουθα πέναλτι, για το 12-12. Ο Γρηγόρης Καπετανάκης με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το 13-12, 1΄33΄΄ πριν τη λήξη, δημιουργώντας νέο πανδαιμόνιο, καθώς ο φωτεινός πίνακας έδειχνε ότι έχει χρεωθεί με τρεις ποινές (άρα θα έπρεπε να αποβληθεί).
Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν λάθος, αφού η γραμματεία είχε σημειώσει δύο ποινές, το γκολ μέτρησε κανονικά και η ελληνική ομάδα κράτησε τη νίκη, μπλοκάροντας το τελευταίο σουτ των Κροατών.
Στο τέλος του αγώνα εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, με τους Κροάτες να κυνηγούν τους διαιτητές, ενώ κάποιο μέλος της αποστολής έσπασε ένα τζάμι στο κολυμβητήριο του Αλμάτι.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Κροατία): 3-5, 4-3, 3-3, 2-2
Τα γκολ της εθνικής πέτυχαν οι Κοπελιάδης 3, Παπούκας 3, Αργυρόπουλος 2, Καπετανάκης 2, Νικολαΐδης 2, Αθυμαρίτης

Με Σερβία την Παρασκευή η εθνική στον ημιτελικό

Τη Σερβία θα αντιμετωπίσει η εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, στον αυριανό (16:40 ώρα Ελλάδας) ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Αλμάτι του Καζακστάν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης «πλάβι» επικράτησαν στον σημερινό προημιτελικό της Ισπανίας με 15-11, με πρωταγωνιστή τον Γκαβρίλ Σούμποτιτς που πέτυχε έξι τέρματα, και συνεχίζουν την πορεία τους προς την κορυφή, για την οποία άλλωστε είναι το μεγάλο φαβορί.
Επισημαίνεται ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρυσι στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος νέων, στην Τιφλίδα, με την εθνική να γνωρίζει πρωτοφανή συντριβή με 12-0!
Στον αυριανό ημιτελικό ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Χρήστου Παπούκα, ο οποίος αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση στο σημερινό επεισοδιακό παιχνίδι με την Κροατία. Αντίθετα κανονικά θα αγωνιστεί ο Μιχάλης Σαρτζετάκης, που επίσης αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα (με αντικατάσταση όμως).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος