Στα ημιτελικά του Ρότερνταμ με ανατροπή ο Τσιτσιπάς

Με περίσσιο πείσμα και θέληση και παρότι βρέθηκε δύο φορές “με την πλάτη στον τοίχο”, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση του Κάρεν Κατσάνοφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Ρότερνταμ. Ο Ρώσος τενίστας (Νο 21 στον κόσμο) αιφνιδίασε τον Έλληνα πρωταθλητή, έκανε νωρίς break και πήρε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο σετ, προηγήθηκε 5-0 και τελικά το κέρδισε με 6-3. Στο τρίτο και αποφασιστικό σετ, ο Κατσάνοφ πήρε προβάδισμα 3-1 με break, αλλά ο Στέφανος απάντησε αμέσως και επανέφερε την ισορροπία. Ο Ρώσος προηγήθηκε 5-4, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, “έσπασε” το σερβίς του αντιπάλου του και τελείωσε το ματς με 4-6, 6-3, 7-5, μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά.

Στα ημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο 8 στην παγκόσμια κατάταξη και 4 στο ταμπλό του τουρνουά) και τον βετεράνο Γάλλο Ζερεμί Σαρντί (Νο 64 στον κόσμο).
Ήδη, πάντως, με τη σημερινή νίκη του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφαλίζει την άνοδό του στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας την καλύτερη ως τώρα θέση της καριέρας του. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αφήσει πίσω του τον Ρότζερ Φέντερερ, που βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος