Στο “μικροσκόπιο” της WADA και η Ελλάδα – Φιλιππίδης: “Να σταματήσουν να διασύρουν τη χώρα μας” (vid)

Υπό επιτήρηση από την WADA είναι από σήμερα η Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις του συνεδρίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ που έγινε στο Κολοράντο συγκαταλέγεται σε μια ομάδα χωρών που δεν έχουν εναρμονίσει τον κώδικα ελέγχου που αφορά τις απαγορευμένες ουσίες.

Με αυτόν τον τρόπο η WADA απευθύνει προειδοποίηση προς το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ της χώρας μας (ΕΣΚΑΝ) για να προχωρήσει στις άμεσες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να αποφευχθούν πιθανές κυρώσεις.

Φιλιππίδης στην ΕΡΤ1: “Να σταματήσουν να διασύρουν τη χώρα μας”

Το όλο θέμα προκαλεί αναταραχή στους αθλητές που πρόκειται να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη να απαιτεί άμεση λύση. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 ο Κώστας Φιλιππίδης υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουν να διασύρουν τη χώρα μας.

Πρέπει επιτέλους κάποιος να σεβαστεί τον κόπο μας. Αν εμείς οι αθλητές είμαστε υποχρεωμένοι εν μέσω ατελείωτων προπονήσεων και συνεχόμενων ταξιδιών μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα να ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας σε κάποιον άγνωστο στις 5 το πρωΐ προκειμένου να μας ελέγξει για απαγορευμένες ουσίες, τότε απαιτώ από τους υπεύθυνους να βρουν τον χρόνο και να τελειώνουν με το θέμα του ΕΣΚΑΝ και της εναρμόνισης με τον κώδικα της WADA. Aπαιτώ να σταματήσουν να διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς. απαιτώ να σεβαστούν τον ιδρώτα μας” είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος