Στον τελικό του Nations League η Ισπανία με οδηγό Φεράν Τόρες, 2–1 την Ιταλία (highlights)

Χάρη στην αποτελεσματικότητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής, το σύνολο του Λουίς Ενρίκε επικράτησε της «Σκουάντρα Ατζούρα» με 2–1 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του UEFA Nations League.

 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ρόχας» ο Φεράν Τόρες με δύο γκολ, μείωσε στο φινάλε ο Πελεγκρίνι για τους Ιταλούς που «πληγώθηκαν» από την αποβολή του Μπονούτσι κι αγωνίστηκαν για 52 λεπτά με δέκα παίκτες.

Μετά το δεκάλεπτο η Ισπανία άρχισε να επιβάλλει το ρυθμό της και βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι στο 17’.

Ο Οϊαρθάμπαλ από αριστερά πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας προς τον Φεράν Τόρες, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1–0.

Δύο λεπτά αργότερα οι Ισπανοί έφτασαν κοντά και στο 2–0, όταν από σουτ του Αλόνσο, ο Ντοναρούμα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, που χτύπησε στο δεξί δοκάρι και σώθηκε από τον Μπονούτσι.

Στο 34’ η Ιταλία έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν το χαμηλό πλασέ του Μπερναντέσκι στη γωνία αποκρούστηκε από τον Ουνάι και χτύπησε και στο αριστερό δοκάρι, πριν μπλοκάρει την μπάλα ο γκολκίπερ της Μπιλμπάο.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ινσίνιε έχασε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας λίγο άουτ από το ύψος του πέναλτι σε γύρισμα του Έμερσον.

Στο 42’ η Ιταλία έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπονούτσι με δεύτερη κίτρινη, ύστερα από αγκωνιά στον Μπουσκέτς σε διεκδίκησή τους. Το δεύτερο γκολ από την Ισπανία ήρθε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ξανά από συνεργασία των Οϊαρθάμπαλ και Φεράν Τόρες και άπιαστη κεφαλιά του τελευταίου.

Η Ισπανία είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι «ατζούρι» δεν παράτησαν το παιχνίδι και χάρη στην οξυδέρκεια του Κιέζα, μπήκαν ξανά στο ματς στο 83’. Ο επιθετικός της Γιουβέντους έκλεψε την μπάλα στο όριο της μεσαίας γραμμής, έφτασε στην περιοχή και «σέρβιρε» στον Πελεγκρίνι, που δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 2–1.

Στα λεπτά που επέμεναν οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Μπονούτσι, Λοκατέλι – Αθπιλικουέτα, Σαράμπια, Πίνο, Οϊαρθάμπαλ

Αποβολές: 42’ Μπονούτσι (2η κίτρινη)

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπαστόνι, Μπονούτσι, Έμερσον, Βεράτι (58’ Λοκατέλι), Ζορζίνιο (64’ Πελεγκρίνι), Μπαρέλα (72’ Καλάμπρια), Κιέζα, Ινσίνιε (58’ Κεν), Μπερναρντέσκι (46’ Κιελίνι).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75’ Μερίνο), Μπούσκετς, Γκάβι (86’ Σέρχι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75’ Χιλ), Φεράν Τόρες (49’ λ. τρ. Πίνο), Οϊαρθάμπαλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος