Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Φίλιου

Την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα μετάλλιο θα έχει η Βαρβάρα Φίλιου που προκρίθηκε στον τελικό του σύνθετου ατομικού κατά την τρίτη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής, που διεξάγεται στη Στουτγκάρδη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 17,366 βαθμούς στις κορύνες στο τρίτο από τα τέσσερα σκέλη του γενικού προκριματικού αγώνα, την έως τώρα υψηλότερη βαθμολογία της στη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής είναι 6η στο συγκεκριμένο όργανο μεταξύ 48 αθλητριών και έχει ελπίδες εισόδου και στον τελικό του οργάνου, που θα οριστικοποιηθεί αύριο.

Παράλληλα, στο σύνθετο ατομικό έχει φτάσει τους 52,032 βαθμούς και είναι 12η μεταξύ των αθλητριών που έχουν αγωνιστεί και στα τρία όργανα κι έτσι, ανεξάρτητα από την αυριανή εμφάνιση στην κορδέλα, θα βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα στις 24 φιναλίστ του τελικού της Παρασκευής. Αυτό της δίνει αυτόματα το δικαίωμα να διεκδικήσει και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου, για να το πετύχει, θα πρέπει στον τελικό να καταγεί στην πρώτη 15άδα.

Η Κορίνα Αλευρογιάννη πήρε 15,216 βαθμούς στις κορύνες, επίδοση που τη φέρνει προσωρινά στην 32η θέση του οργάνου, ενώ στο σύνθετο ατομικό βρίσκεται στην 47η θέση με 45,348 βαθμούς.

Στην Στουτγκάρδη βρίσκεται από την Τετάρτη και η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ, αποτελούμενη από τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ερατώ Θεοπίστου, τις οποίες συνοδεύουν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου και η συνεργάτιδά της Ελένη Χρονοπούλου. Τα αγωνίσματα του ανσάμπλ θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (12-13/09).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος