Στους «8» προκρίθηκε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Επίδειξη δύναμης έκανε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών απέναντι στην Ρουμανία που κέρδισε εύκολα με 15-9 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που γίνεται στο Βελιγράδι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Δευτέρα (18/1 19:45) την Ισπανία με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.

Με εντυπωσιακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (11/15) και «πρώτα βιολιά» τους Φουντούλη και Γούνα με έξι και τέσσερα γκολ αντίστοιχα, η ελληνική ομάδα ξεμπέρδεψε με το πρώτο νοκ-άουτ ματς.

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φουντούλης (π.π.), 0-2 Φουντούλης (πέναλτι), 1-2 Γκεόργκε (π.π.), 2-2 Γκεόργκε (π.π.), 2-3 Γούνας (π.π.), 2-4 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 2-5 Φουντούλης (π.π.), 3-5 Ράντου (περιφέρεια), 4-5 Γκεόργκε (π.π.), 5-5 Νεγκρεάν (π.π.), 5-6 Γούνας (π.π.), 5-7 Γούνας (π.π.), 6-7 Γκεόργκε (περιφέρεια), 6-8 Κολόμβος (π.π.), 6-9 Μυλωνάκης (π.π.), 6-10 Φουντούλης (π.π.), 7-10 Νεγκρεάν (περιφέρεια), 7-11 Αφρουδάκης (περιφέρεια), 7-12 Φουντούλης (πέναλτι), 7-13 Αφρουδάκης (π.π.), 7-14 Φουντούλης (π.π.), 7-15 Γούνας (π.π.), 8-15 Γκεόργκε (π.π.), 9-15 Σάμπο (κόντρα)

Η εθνική είχε 11/15 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι και δύο γκολ από την περιφέρεια. Η Ρουμανία είχε 5/12 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Από ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Δερβίσης αποβλήθηκε με αντικατάσταση, 6΄22΄΄ πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου, ενώ με τρεις ποινές έφυγαν ο Ποντικέας (5΄15΄΄ πριν το τέλος του αγώνα) και ο Δελακάς (1΄02΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα). Από τη Ρουμανία αποβλήθηκαν με τρεις ποινές ο Οάντα (2΄21΄΄ πριν τη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου), ο Γκοάντα (4΄35΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), ο Τσιοβεάνου (32΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και ο Μπούσιλα (4΄02΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού) και

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ρουμανία): 3-5, 3-5, 1-4, 2-1

Διαιτητές: Σεβέρο (Ιταλία), Σταμπάλια (Κροατία)

Ρουμανία (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Στοενέσκου, Ράντου 1, Νεγκρεάν 2, Γκεόργκε 5, Οάντα, Μπούσιλα, Τεοχάρι, Τσιοβεάνου, Γκοάντα, Σάμπο 1, Γκίμπαν, Ποποβίτσιου, Τιτς

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 6, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 4, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος

Θοδωρής Βλάχος (ομοσπονδιακός προπονητής)

«Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι το σημερινό. Καταρχήν ένα παιχνίδι για το ποιος θα μπει στην οκτάδα είναι πάντα επικίνδυνο με δυο ομάδες με διαφορά δυναμικότητας. Εμείς είμαστε πιο ποιοτικοί και καλύτεροι ομάδα, απ’ αυτήν της Ρουμανίας, πάντα κρύβει δυσκολίες και είναι πονηρό, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι. Απλά δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για το πολύ σκληρό παιχνίδι των Ρουμάνων οι οποίοι το πλήρωσαν καθώς ήταν επιλογή τους και το πλήρωσαν και με σκορ και με πολλές αποβολές. Αυτός ήταν ο προσανατολισμός τους, εμείς είχαμε άλλο προσανατολισμό, αυτό που θέλαμε το κάναμε, πήραμε μια νίκη από νωρίς και προχωράμε στην επόμενη φάση. Η Ισπανία είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, ένας αντίπαλος που δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις τι θα γίνει. Είναι δύσκολο και γι’ αυτούς και για εμάς αυτό το παιχνίδι και πολύ σημαντικό γιατί πλέον όποιος επικρατήσει θα περάσει στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης που είναι ένας μεγάλος στόχος και μεγάλος και δικός τους. Νομίζω ένα σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι οι Ισπανοί είναι εκτός διοργανώσεων τα τελευταία δυο χρόνια, η δίψα τους είναι μεγάλη και θέλουν να πετύχουν κάτι πολύ καλό, είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, είναι οι καλύτεροι που υπάρχουν. Έχουμε μια πάρα πολύ ομάδα, θέλουμε κι εμείς ακόμα να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο, είμαστε κι εμείς διψασμένοι και νομίζω ότι αύριο θα γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι.» Κι όσο για τους τραυματίες ο ομοσπονδιακός προπονητής ήταν ξεκάθαρος. «Έχει ένα σχίσιμο ο Μυλωνάκης, και κάποιοι άλλοι έχουν κάποια προβλήματα, αλλά είτε σχισίματα, είτε οτιδήποτε άλλο αύριο δεν θα λείψει κανείς, γιατί είναι πολύ μεγάλο παιχνίδι και όλοι θέλουν να παίξουν».

Γιάννης Φουντούλης

«Είμαστε αρκετά πάνω από τη Ρουμανία. Εκείνοι προτίμησαν να παίξουν ένα πολύ αντιαθλητικό παιχνίδι. Εμείς όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή του παιχνιδιού, ξέραμε τι θέλαμε. Εντάξει σε κάποια σημεία είναι λογικό να εκνευριστούμε, αλλά δεν πειράζει κρατάμε τη νίκη, ήταν ένα παιχνίδι ειδικών περιστάσεων και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανταπεξήλθαμε. Τώρα μας περιμένει η Ισπανία, το παιχνίδι είναι αύριο (σ.σ. 18/1). Η Ισπανία έχει το πλεονέκτημα ότι είχε λίγο παραπάνω ξεκούραση, εμείς έχουμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών που προήλθαν απ’ αυτό το παιχνίδι. Είμαστε η τρίτη καλύτερη ομάδα στον κόσμο και θα πάμε το καλύτερο που μπορούμε για να περάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Κώστας Γενηδούνιας

Σε ερώτηση στο τι έπαιξαν σήμερα, ο Κώστας Γενηδουνιάς ήταν αφοπλιστικός: «Όχι πόλο σίγουρα, αλλά γίνεται αυτό στον αθλητισμό, μόνο στο πόλο δυστυχώς, αλλά ανταπεξήλθαμε σε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ένα χιαστί ποτέ δεν είναι εύκολο, είτε είναι αυτό με τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Γεωργία, είναι πάντα δύσκολο, γιατί είναι νοκ άουτ, αλλά όπως δείξαμε σήμερα απαντάμε σ’ όλες τις προκλήσεις και συνεχίζουμε. Τώρα παίζουμε με Ισπανία, θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, δύσκολο, ακόμα δεν έχουμε μιλήσει γι’ αυτό, κοιτάξαμε τη Ρουμανία, τώρα κοιτάμε την Ισπανία και συνεχίζουμε έτσι».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος