Συνεχίζει πρωτοπόρος και αήττητος ο Ολυμπιακός, νίκησε 12-10 την Σπλιτ (highlights)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 12-10 την Σπλιτ σε ματς για την 5η αγωνιστική του Champions League στο πόλο ανδρών και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν αήττητοι – όπως και η Μπρέσια – στον όμιλο τους και δείχνουν από την αρχή της διοργάνωσης ότι έχουν βλέψεις για κάτι καλό.

 

Το ματς

Η Σπλιτ άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεσή της με τον Μπούριτς, αλλά η «ερυθρόλευκη» αντίδραση ήταν άμεση και… καταιγιστική. Με τον Φιλίποβιτς να «εκτελεί» και τους Φουντούλη και Γενηδουνιά να ακολουθούν, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 4-1.

Η διαφορά ανέβηκε στα πέντε γκολ (8-3 και 9-4), με τον Φιλίποβιτς να έχει ήδη πέντε τέρματα, ενώ στη συνέχεια ο τη… σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Φουντούλης, που με τρία διαδοχικά γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 12-6.

Στην τελευταία περίοδο φάνηκε η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, καθώς η κούραση «βάρυνε» τις προσπάθειες των Πειραιωτών, σε άμυνα και επίθεση. Η Γιάντραν δεν είχε τίποτα να χάσει και κυνήγησε μία απίθανη ανατροπή, μειώνοντας σε 12-10.

Ο Μπίγιατς, όμως, έβαλε την «υπογραφή» του στη νίκη του Ολυμπιακού, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Ντούζεβιτς, 1΄38΄΄ πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 4-3, 0-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 5, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Φιλίποβιτς 5, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Μίλε Σμόντλακα): Πόντρουγκ, Μπούριτς 2, Μάρινιτς Κράγκιτς, Τσάγκαλ, Μπούτιτς, Πεϊκοβιτς, Μπούκιτς 2, Χάρκοφ 2, Ντέλιτς 2, Στόγιανατς, Σέτκα 1, Ντούζεβιτς 1, Ανιτς

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος