Τούντορ: Περιμένω απαντήσεις στο γήπεδο

Τον ΠΑΟΚ που ο ίδιος θέλει να δει περιμένει ο Ιγκόρ Τούντορ όπως είπε μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Καμπάλα για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο Κροάτης τεχνικός του δικεφάλου αναφερόμενος στο ματς με τους Αζέρους, επεσήμανε ότι θέλει η ομάδα του να δείξει στο γήπεδο την αλλαγή του κλίματος και να πανηγυρίσει τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τούντορ:

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα επηρεαστεί από το άλλο παιχνίδι του ομίλου που γίνεται νωρίτερα: «Δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει αυτό. Περιμένω αύριο περισσότερο από ποτέ να δω την ομάδα που είδα σήμερα στην προπόνηση να δουλεύει σε καλό κλίμα, συγκεντρωμένη, με όρεξη. Αύριο είναι η στιγμή που περιμένω να δω την ομάδα που θέλω να βλέπω μέσα στο γήπεδο».

Για το αν θεωρεί ότι τα άσχημα αποτελέσματα είναι θέμα ψυχολογίας: «Το αποτέλεσμα της δουλειάς στον ψυχολογικό τομέα θα το δούμε αύριο. Στο ποδόσφαιρο έχει πάντα σημασία η ψυχολογία και είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να καταλαβαίνει τους ποδοσφαιριστές του, να αντιλαμβάνεται την κατάσταση και να τους λέει τα δικά του λόγια, χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς θα το δούμε αύριο, περιμένω καλές απαντήσεις από την ομάδα μου και τους ποδοσφαιριστές μου και περιμένω να τα δω και στο αυριανό παιχνίδι».

Αν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνύπαρξη Κλάους Αθανασιάδη-Μπερμπάτοφ και αν θα τους ξεκινήσει και αύριο: «Στο αυριανό παιχνίδι δεν θα είναι ο Κλάους στην ενδεκάδα. Δεν θα ξεκινήσουν και οι δύο μαζί, θα ξεκινήσει ο Πέλκας. Για μένα όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι το ίδιο και έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και πρέπει να δώσουν κάτι στην ομάδα, ανεξαρτήτως του ονόματος τους. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό και σημαντικό είναι τι συμβαίνει τώρα, όχι στο προηγούμενο παιχνίδι. Αύριο θα επιλέξω τους παίκτες που θεωρώ ότι είναι καλύτεροι για τον ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτοί που θα είναι στον πάγκο δεν είναι σημαντικοί. Όλοι είναι σημαντικοί και όλοι χρειάζονται, μπορούν από τον πάγκο να αλλάξουν το παιχνίδι. Τακτικά, αν μπορώ να το εξηγήσω, θεωρώ ότι, όταν χρησιμοποιούνται και οι δύο, χάνεται για λίγο η ισορροπία στην ομάδα. Και για αυτόν τον ΠΑΟΚ, όταν αγωνίζεται ο Πέλκας, έχουμε καλύτερη λειτουργία στο δημιουργικό κομμάτι και στη δημιουργία και φυσικά στο ανασταλτικό».

Για το αν μπορεί να είναι βέβαιος ότι η ομάδα του θα περάσει αυτή την περίοδο κρίσης: «Πρώτα από όλα, όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται, είναι λογικό να είμαι προβληματισμένος. Αυτό που έχω καταλάβει παρακολουθώντας όλα τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ότι στην Ελλάδα όλες οι ομάδες κάνουν 3-4 ευκαιρίες και λίγες είναι αυτές που κάνουν 7-8 ευκαιρίες και αυτό που χρειάζεται είναι να σκοράρεις για να προηγηθείς. Εμείς αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να σκοράρουμε, είναι σημαντικό για εμάς να πετύχουμε γκολ, να προηγηθούμε, να πάρουμε μία σημαντική για εμάς νίκη αύριο, γιατί θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά αγωνιστικό, τακτικό ή στιλ απόδοσης. Στο προηγούμενο παιχνίδι έχασε δύο ευκαιρίες ο Μπερμπάτοφ και μία ο Πέλκας και στο ποδόσφαιρο, αν δεν σκοράρεις, δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη και να μεγαλώσεις ως οργανισμός. Αυτό που έχει συμβεί σε πολλά παιχνίδια είναι ότι κυριαρχείς και δεν μπορείς στο τέλος να κερδίσεις και να ανέβεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν δεν μπορείς να ανέβεις, ενώ παίζεις καλά, ή μένεις στάσιμος ή πηγαίνεις ακόμα χειρότερα. Γι’ αυτό εμείς πρέπει να κάνουμε γκολ τις 3-4 ευκαιρίες που δημιουργούμε στο παιχνίδι».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος