Τραγικός ο Ολυμπιακός που έχασε 75-55 στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις

Την χειρότερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός που συνετρίβη με 75-55 από την Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία και έχασε την ευκαιρία να μείνει στην κορυφή του 6ου ομίλου του Top16 της Ευρωλίγκα στην 4η αγωνιστική.

Πολλά προβλήματα εμφάνισε η ομάδα του Σφαιρόπουλου στην επίθεση, όπου “μπλοκαρίστηκε” από την εξαιρετική άμυνα των παικτών του Γιασικεβίτσιους, ενώ αμυντικά δεν μπορούσε να κλείσει σωστά τους διαδρόμους προς την ρακέτα του.

Ουσιαστικά οι “ερυθρόλευκοι” πάλεψαν με αξιώσεις μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στη συνέχεια βγήκαν ολοφάνερα εκτός ρυθμού, και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν είχαν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα οι επιλογές στην επίθεση να είναι επιπόλαιες με πολλά λάθη ακόμα και στις πάσες.

Η Ζαλγκίρις με υψηλά ποσοστά ευστοχίας σταδιακά ανέβαζε την διαφορά ακόμα και στο +22, απέναντι στον Ολυμπιακό που με μια αναλαμπή στο τρίτο δεκάλεπτο μείωσε στους -6 (47-41) και προσπάθησε να κάνει την ανατροπή όμως με απογοητευτικά ποσοστά (11/29δ., 5/25τρ., 18/26β.) πρακτικά ήταν αδύνατον να το πετύχει. Από τον Ολυμπιακό “επέπλευσε” ο Τζόνσομ-Όντομ που ήταν ο μοναδικός παίκτης που πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από τους Λιθουανούς κορυφαίοι ήταν ο Γιανκούνας με 18 πόντους και ο Ίαν Βουγιούκας με 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55

Μετά το άσχγμο ξεκίνημα του πρώτου τρίλεπτου, όταν βρέθηκε δύο φορές στο -5 (8-3 και 10-5), οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και στο 7΄ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (10-12), με τον Σπανούλη να διακρίνεται σε οργάνωση και εκτέλεση, τον Πρίντεζη να δίνει λύσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα και από τα 6.75 και τον Μιλουτίνοφ να μαζεύει πολύτιμα ριμπάουντ. Ωστόσο, οι Λιθουανοί κατάφεραν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών να μείνουν μέσα στο παιχνίδι και να κλείσουν το δεκάλεπτο στο -1 (17-18). Στη δεύτερη περίοδο, η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αδικαιολόγητα λάθη του Ολυμπιακού, την αστοχία (2/13τρ., 5/10β. μέχρι το ημίχρονο) και την έλλειψη δημιουργίας στο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας. Την ίδια στιγμή, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν «εγκλωβισμένοι» στην αντίπαλη άμυνα (σημείωσαν μόλις 9 πόντους στο β’ δεκ.) και από το ισόπαλο 24-24 στο 16΄ δέχθηκαν επιμέρους σκορ 9-3 και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -6 (33-27).

Οι Λιθουανοί συνέχισαν και στην τρίτη περίοδο να παραδίδουν μαθήματα άμυνας, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να σκοράρει. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στο 27΄ ακόμη και στο -12 (45-33) και αν δεν υπήρχε στο παρκέ ο Χάντερ και η πολύτιμη βοήθεια του στη συγκομιδή των ριμπάουντ (έφτασε τα 8) τότε η ελληνική ομάδα θα είχε τεθεί πρόωρα εκτός μάχης Ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού από τα 6.75 (2 κολλητά τρίποντα από Στρόμπερι και Μάντζαρη) έδωσαν δικαίωμα στην ελπίδα της ανατροπής (51-45), αλλά ο Βουγιούκας κέρδισε τις μάχες της ρακέτας και η Ζαλγκίρις έμεινε σε απόσταση ασφαλείας (53-45 στο 30΄).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός «πνίγηκε» στην αντίπαλη άμυνα, βρήκε τους πρώτους του πόντους από τη γραμμή των ελευθέρων βολών μετά από περίπου 5.5 λεπτά (60-48 με 2/2 του Χάκετ) και έχασε κάθε επαφή με τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο παραγωγικότερο δεκάλεπτο τους (22π.) δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο και έφτασαν άνετα στο τελικό 75-55.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ (Ισπανία), Γιαβόρ (Σλοβενία), Ντοζάι (Κροατία)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Βενέ, Λεκαβίτσιους 7, Πότσιους 2, Καλνιέτις 2, Σεϊμπούτις 11 (1), Μότουμ 9, Γιανκούνας 18, Βουγιούκας 13, Σαγιούς, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 11 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 6, Στρόμπερι 3 (1), Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 7 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1), Χάκετ 7 .

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ2, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος