Τζόρτζεβιτς: “Μόνο με υψηλή απόδοση θα νικήσουμε τον Ερυθρό Αστέρα” (vid)

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (21:15, ΕΡΤ2) με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκα ο προπονητής του Παναθηναϊκού Σάσα Τζόρτζεβιτς επεσήμανε ότι η ομάδα του θα πρέπει να πιάσει υψηλή απόδοση για να κάνει το 2-1 στον 5ο όμιλο.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ρωτήθηκε και για την αδελφοποίηση των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα με αυτούς του Ολυμπιακού, τονίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί και δεν το σκέφτεται.

«Μιλάμε για μια ομάδα που μεγαλώνει σταθερά με μεγάλα βήματα», είπε αρχικά και συνέχισε: «Έγινε η Νο1 ομάδα στη Σερβία, εκθρονίζοντας την Παρτίζαν. Tην τελευταία διετία απέδειξε ότι μεγαλώνει. Εχει πολλούς ταλαντούχους νεαρούς παίκτες, είναι πολύ αθλητική ομάδα και έχει για τρίτη σεζόν προπονητή τον κ. Ράντονιτς. Είναι πολύ σταθερή οικονομικά και το έδειξε από το πώς έδρασε στις μεταγραφές. Εφερε τον Γουίλιαμς, τον Κίνσεϊ, τον Κουίνσι Μίλερ, τον Μίσιτς από την Μπάγερν. Είναι πολύ δραστήρια και φιλόδοξη ομάδα. Πρέπει να πιάσουμε κορυφαία απόδοση για να πάρουμε τη νίκη».

Αναφερόμενος στην αδελφοποίηση των Σέρβων με τους φίλους του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Είμαι πολύ μεγάλος γι’ αυτά… Σέβομαι όλους τους φιλάθλους στην Ευρώπη. Ξέρω καλά την ιστορία, είναι καλό που έχουν αδελφοποιηθεί γιατί σημαίνει ότι αγαπούν το μπάσκετ και την ομάδα τους. Είναι μια λεπτομέρεια, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου και δεν το σκέφτομαι».

Σχετικά με το αν είναι ξεχωριστό για τον ίδιο το αυριανό παιχνίδι, καθώς αποτελεί ομοσπονδιακό τεχνικό της Σερβίας, σχολίασε: «Ο κόσμος στη Σερβία αγαπά το μπάσκετ και όχι μόνο τις ομάδες τους, την Παρτίζαν ή τον Ερυθρό Αστέρα ή τις άλλες ομάδες, αλλά ακολουθούν παντού τις ομάδες τους. Είναι πραγματικοί φίλοι του μπάσκετ και αυτοί που δουλεύουν στο παρκέ το εκτιμούν και το νιώθουν. Μας κάνει περήφανους γιατί η ενέργεια και η αγάπη από τον κόσμο που ακολουθεί τις ομάδες μας δίνει το έναυσμα για να κάνουμε καλύτερες τις ομάδες».

Μιλώντας για τον τραυματισμό του Παππά και την προσπάθειά του να ανοίξει το ροτέισον, είπε: «Δεν είναι κάτι που περίμενα ο τραυματισμός του Παππά, γιατί μόλις είχε αρχίσει να προπονείται μαζί μας πολύ καλά και γι’ αυτό τον έβαλα στην πεντάδα στο τελευταίο παιχνίδι. Χρειαζόμαστε όποιον ταλαντούχο παίκτη έχουμε, ειδικά σε αυτή την περίοδο και γι’ προσπαθούμε να ανοίξουμε το ροτέισον. Χρειαζόμαστε την ενέργεια όλων γιατί δίνει ενέργεια στους βασικούς παίκτες που έχουν πολλά λεπτά στο παρκέ. Η αρχή ήταν δύσκολη στη σεζόν με τους τραυματισμούς που είχαμε στην περιφέρεια, με Παππά και Μποχωρίδη. Επηρέασε λίγο την φρεσκάδα της ομάδας».

ΠΗΓΗ: EΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος