Βαριά ήττα γνώρισε ο Αστέρας Τρίπολης από την Σάλκε με 4-0

Είκοσι οχτώ λεπτά άντεξε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στη Σάλκε που κράτησε το μηδέν, αλλά μετά οι Αρκάδες κατέρρευσαν. Η Σάλκε πήρε μια άνετη νίκη όπως δείχνει το τελικό 4-0 για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League με τρία τέρματα του Ντι Σάντο (28’, 37’, 44’ πεν.) και ένα του Χούντελααρ (84’).

Ο Αστέρας μπήκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και προσπαθούσε να κλείσει τους χώρους και να μην δίνει γήπεδο στους παίχτες της Σάλκε για να κάνουν το παιχνίδι τους. Ωστόσο στη πρώτη αξιόλογη φάση που έκαναν οι γηπεδούχοι στο 28’ βρήκαν δίχτυα. Μετά από 15 πάσες, η μπάλα έφτασε στον Ντι Σάντο που με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που ανέβασαν στροφές και στο 37’ διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Ντι Σάντο που με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ έκανε το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Χέιμπιεργκ με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 44’ ο Έντερ έκανε πέναλτι για τον Αστέρα, καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Ο Ντι Σάντο από την άσπρη βούλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 και κάπου εκεί τελείωσε πρόωρα το ματς.

Στο δεύτερο μέρος η Σάλκε έριξε στροφές, ο Αστέρας δεν μπορούσε να αντιδράσει και τα λεπτά κυλούσαν μέχρι το 84’ όπου ο Σανέ με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Χούντελααρ και αυτός με πλασέ έγραψε το τελικό 4-0.

Κίτρινη κάρτα: Εντερ

Διαιτητής: Φαν Μπόεκελ (Ολλανδός)

Σάλκε (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις, Γκορέτσκα, Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Χούντελααρ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν (70’ Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Έντερσον (79’ Κουρμπέλης), Μάσα (59’ Τσοκάνης), Γιάννου.

Σπάρτα Πράγας-ΑΠΟΕΛ 2-0

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League απέκτησε η Σπάρτα Πράγας, στον 11ο όμιλο της διοργάνωσης. Οι Τσέχοι νίκησαν με 2-0 τον ΑΠΟΕΛ εντός έδρας και σε συνδυασμό με την ισοπαλία (1-1) που είχαν αποσπάσει στην πρεμιέρα από την Αστέρα στην Τρίπολη, βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς, δύο λιγότερους από τη Σάλκε. Όσο για τους πρωταθλητές Κύπρου, γνώρισαν δεύτερη διαδοχική ήττα. Τα γκολ πέτυχαν οι Φάταϊ (24’) και Μπράμπετς (60’).

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Σπάρτα Πράγας (Ζντένεκ Σκάζνι): Μπίτσικ, Μάρετσεκ, Μπράμπετς, Κόστα, Ματεγιόφσκι, Φρίντεκ, Φατάι (86΄ Κονατέ), Ντότσκαλ, Γίρασεκ, Κρέιτσι (90+1΄ Σταϊνχόφερ), Λάφατα

ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βάτερμαν, Σέρτζιο, Αναστασίου, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Αρτυματάς, Μακρίδης (80΄ Χαραλαμπίδης), Εφραίμ, Βάντερ (53΄ Στίλιτς), Πιατκόφσκι (67΄ Καβενάγκι)

Βαθμολογία        Ν Ι Η   Τερμ.  Β.

Σάλκε             2 0 0    7-0   6

Σπάρτα Πράγας     1 1 0    3-1   4

Αστέρας Τρίπολης  0 1 1    1-5   1

ΑΠΟΕΛ             0 0 2    0-5   0

Επόμενη αγωνιστική (3η – Πέμπτη 22 Οκτωβρίου)

Σάλκε-Σπάρτα Πράγας

ΑΠΟΕΛ-Αστέρας Τρίπολης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος