Αντωνιάδης για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Γεμάτη αντιφάσεις η στάση της Δύσης – Τριανταφύλλου: Δεν είμαστε κοντά στο τέλος (video)

Στη στάση της Δύσης και όχι τόσο στις προθέσεις του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στάθηκε ο επίτιμος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντώνης Αντωνιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», τοποθετούμενος στο τι πρέπει να περιμένουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η στάση της Δύσης είναι γεμάτη με παραδοξότητες, αντιφάσεις και με μια δόση υποκρισίας μέσα. Σαφώς και συμπάσχουμε με την Ουκρανία, από την άλλη όμως παίρνουμε μια συνετή απόφαση να μην εμπλακούμε στρατιωτικά (…) Παράδοξο είναι και η δήλωση των ΗΠΑ ότι “δεν επιτρέψει να θιγεί σπιθαμή ΝΑΤΟϊκού εδάφους”. Είναι σαν να “κλείνει το μάτι” στη Ρωσία και να της λέει “Στην Ουκρανία κάνε ότι θέλεις, αλλά μην πειράξεις συμμαχικό έδαφος”» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνιάδης.

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Καντίρ Χας Δημήτρης Τριανταφύλλου, αναφορικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, επισήμανε ότι δεν βρίσκονται κοντά στο τέλος, ωστόσο έχει πλέον ξεκαθαριστεί και από τις δύο πλευρές, ποιες είναι οι προθέσεις τους.

«Οι Ουκρανοί ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων με κάποιες εγγυήσεις ασφάλειας και οι Ρώσοι επιμένουν στην ουδετερικοποίηση της Ουκρανίας και στην αποστρατικοποίηση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος