Γ. Παπαφλωράτος για Τουρκία: Ας είμαστε προετοιμασμένοι για νέο μπαράζ ανθελληνικών δηλώσεων

Array

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από πλευράς της Τουρκίας «βλέπει» στο άμεσο μέλλον ο Νομικός, Διεθνολόγος και Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών, Γιάννης Παπαφλωράτος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα νέο μπαράζ ανθελληνικών δηλώσεων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Θα έχουμε προκλήσεις, ήδη έχουμε ανιστόρητες δηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ο στόχος του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, είναι να  κερδίσει το ακροατήριό του  και να λάβει τη λαϊκή ψήφο.

«Η Τουρκία δυστυχώς έχει επιλέξει την κλιμάκωση, να κρατά συνεχώς υψηλά τους τόνους της έντασης. Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση έως τις τουρκικές εκλογές» τόνισε ο κ. Παπαφλωράτος.

«Η στρατηγική της είναι σταθερή. Αυτό που αλλάζει είναι η τακτική. Η Τουρκία έχει μόνιμη εχθρότητα, όπως στην Αίγυπτο και στο Ισραήλ. Η Ελλάδα όμως είναι μόνιμος στόχος και δεν επιδιώκει να αποκλιμακώσει την ένταση» κατέληξε.

Για προκλητικότητα από πλευράς της Άγκυρας μίλησε στην ΕΡΤ και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου, Κώστας Υφαντής, εξηγώντας ότι το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας επικοινωνιακά εξυπηρετείται από συγκεκριμένα γεγονότα, όπως οι έρευνες του Αμπντουλχαμίντ Χαν.

«Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να φανταστεί κανείς πού θα κινηθεί η Τουρκία με το γεωτρύπανό της μετά το πρώτο τρίμηνο: στην κυπριακή ΑΟΖ. Ακόμα πιο κρίσιμη θα είναι μια απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει γεωτρήσεις σε μη οριοθετημένες περιοχές, νότια – νοτιοανατολικά του Καστελόριζου» σημείωσε και εξήγησε ότι η Τουρκία έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια για να γίνει αυτόνομη κι αυτό έχει σχέση με το αφήγημά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος