Τριήμερο κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Τη συμμετοχή τους ανακοινώνουν σωματεία εργαζομένων και φορείς στο τριήμερο κινητοποιήσεων 17-18-19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Τριήμερο κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Ο Γιώργος Ρουπακιάς δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Κόντρα στο Κερατσίνι

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του “με αίτηση του ζήτησε από τον ΟΛΠ Α.Ε τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα που πριν από 3 χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής”.

Η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε με το παρακάτω κείμενο:

«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας, εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κλπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημα σας».

Τριήμερο κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. ΦύσσαΟ Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απάντηση της διοίκησης του ΟΛΠ:

«Στην δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της.

Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο.

Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Τριήμερο κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. ΦύσσαΝοσοκομείο “Γεννηματάς”

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” αποφάσισε διευκολυντική στάση εργασίας 8:00-11:00 την Δευτέρα, 19/09/2016  με σκοπό να μπορούν οι εργαζόμενοι να παρευρεθούν στα δικαστήρια στο εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση  Παύλου Φύσσα.

Επίσης σε ανακοίνωσή τους τονίζουν μεταξύ άλλων: “Καλούμε σε συμμετοχή στο τριήμερο κινητοποιήσεων στην επέτειο των τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα 17-18-19 Σεπτέμβρη
*Σάββατο 17/9,  Αντιφασιστική διαδήλωση, 6μμ στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα(πρώην Π.Τσαλδάρη)
*Κυριακή 18/9 Συμμετοχή στη Συναυλία στο Καστράκι Δραπετσώνας.
*Δευτέρα 19/9, 4ωρη στάση εργασίας και Συγκέντρωση-Παρουσία στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως 8.30πμ.

H επέτειος  των τριών χρόνων από την στυγερή δολοφονία του μουσικού και αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον  χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση του τάγματος της Νίκαιας  έρχεται σε κρίσιμη φάση της εξέλιξης της δίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.
Οι εμπλεκόμενοι  χρυσαυγίτες  στις δολοφονικές επιθέσεις είναι όλοι ελεύθεροι  αφού οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν με αποτέλεσμα να παρέλθει το δεκαοκτάμηνο προσωρινής φυλάκισης.

Η δίκη μεταφέρθηκε στο Εφετείο Αθηνών μετά από πολύμηνη προσπάθεια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και διάβημα της οικογένειας Φύσσα προς τον Τσίπρα. Στις επόμενες συνεδριάσεις ολοκληρώνεται η εξέταση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ακολουθεί η εξέταση της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και κατόπιν  η επίθεση κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει το κίνημα για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με μαζική παρουσία στο ακροατήριο, κατά των προκλήσεων των νεοναζί αλλά και της Αστυνομίας που τους κάνει πλάτες”.

To σωματείο κάνει έκκληση ενίσχυσης της καμπάνιας για τη δίκη της Χ.Α., ζητώντας την κατάθεση ενισχύσεων στον Αριθμό Λογαριασμού:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 167/470832-65,  IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265 ΚΩΔ. SWIFT ETHNGRAA

Τριήμερο κινητοποιήσεων για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Π. ΦύσσαΣτη Θήβα

Η αντιφασιστική κίνηση Θήβας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει παρέμβαση με μικροφωνική, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στην κεντρική ολατεία της πόλης και τονίζει σε ανακοίνωσή της: “Ο Παύλος Φύσσας, είναι ένας από εμάς. Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”.

Διαδήλωση στην Καλαμάτα

Με ανακοίνωσή της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, κάνει γνωστό ότι διοργανώνει διαδήλωση στις 17/9 για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία 23ης Μαρτίου της Καλαμάτας.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου, άνοιξαν το δρόμο στο χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και υποχρέωσαν την εξουσία να ξεκινήσει την ποινική δίωξή της.

Δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε όταν βλέπουμε τη δίκη να έχει κωλυσιεργήσει, όταν βλέπουμε τους νεοναζί να σηκώνουν κεφάλι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, απέναντι στα προβλήματα και τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι και δολοφονικό χέρι. Το αντιφασιστικό κίνημα θα βγει δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή, είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων, είναι αγώνας για ελευθερία και αξιοπρεπή ζωή”.

O ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα στα Ιωάννινα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής Ιωαννίνων με ναζιστικά σύμβολα: “Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βεβήλωση της εβραϊκής συναγωγής των Ιωαννίνων με ναζιστικά σύμβολα, η οποία μάλιστα επεκτάθηκε και σε κατοικίες της γύρω περιοχής. Το φυλετικό μίσος, ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία. Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ να εκφοβίσουν πολίτες και να σπείρουν το μίσος. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να υψώσουν τείχος απέναντι στον ρατσισμό και τον φασισμό και να αντιπαλέψουν τις αιτίες που οδηγούν στην ανάδυση του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος