Αύξηση 50% στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης στη Μαγνησία

Αύξηση της τάξης του 50% στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σημειώνεται στη Μαγνησία λόγω και της χαμηλής τιμής του που έχει σταθεροποιηθεί στα 80-85 λεπτά το λίτρο. Αυτό επισήμανε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας Απ. Βολιώτης, τονίζοντας ότι αν είχε ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση και το θέμα της επιδότησης η ζήτηση θα ήταν μεγαλύτερη. “Ακόμη οφείλει σε δικαιούχους τις δόσεις του Μαρτίου-Απριλίου 2015 και περιμένουμε μέχρι να εξαγγείλει το νέο πρόγραμμα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας”.

Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” σήμερα αναμένεται να καταθέσει τη σχετική απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει τόσο το ανώτατο ύψος του εισοδήματος, όσο και τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας, αλλά και το χρηματικό ύψος της επιδότησης με γεωγραφικό κριτήριο με αποτέλεσμα η επιδότηση να αφορά περίπου 500.000 άτομα, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφοίες του άρθρου, το όριο του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που προβλέπονται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης θα μειωθεί 60% με 70%. Σήμερα τα όρια είναι στις 30.000€ για τους άγαμους και 40.000€ για έγγαμους με το ποσό να ανέρχεται στις 43.000€ για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Όπως φαίνεται το όριο αυτό θα πέσει στα επίπεδα των 12.000-15.000 ευρώ, με μια προσαύξηση 3.000€ ανά τέκνο.

Επιπλέον, η νέα απόφαση αλλάζει και τα τετραγωνικά πάνω από τα οποία δεν προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος, περιορίζοντάς τα κάτω από τα 120τμ που προβλέπονται σήμερα. Αντίστοιχα, το 2014 η επιδότηση ανερχόταν στα 0,35€/λίτρο ανεξαρτήτως περιοχής, κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει, αφού το ποσό θα κλιμακώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη στην οποία κατοικεί ο κάθε δικαιο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος