Μαγνησία: Εντοπίστηκαν οι πέντε ορειβάτες που αγνοούνταν

Εντοπίστηκαν πριν λίγη ώρα (γύρω στις 11:30) στην έξοδο του φαραγγιού στην περιοχή Άι Γιάννης κοντά στο φράγμα Μαυρομάτι οι πέντε ορειβάτες που αναζητούνταν από σήμερα το πρωί.  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, οι πέντε εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της 111 Πτέρυγα Μάχης και είναι καλά στην υγεία τους. Περιγράφοντας την περιπέτειά τους, οι πέντε ορειβάτες (από Βόλο και Τρίκαλα) δήλωσαν πως στις 12:30 περίπου, χθες το μεσημέρι, ξεκίνησαν την κάθοδο από το φαράγγι προς την έξοδο, υπολογίζοντας πως μέχρι τις 6 το απόγευμα θα βρισκόταν εκεί. Ωστόσο – όπως είπαν – επειδή η ροή του νερού ήταν μεγάλη, καθυστέρησαν και δεδομένου ότι στο μεταξύ, σκοτείνιασε, αποφάσισαν να βρουν κάποιο ασφαλές σημείο για να διανυκτερεύσουν και να συνεχίσουν το δρόμο της επιστροφής το πρωί, όπως και έγινε. Πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκας ηλικίας 34 έως 55 χρόνων.

Για τον εντοπισμό των πέντε ορειβατών κινητοποιήθηκε κλιμάκιο 20 ατόμων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Κλιμάκιο Αλμυρού, καθώς και από την ΕΜΑΚ Λάρισας, ενώ το πρωί σηκώθηκε και αεροσκάφος από την 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή της Όθρυος για τον εντοπισμό πέντε ορειβατών- που σύμφωνα με πληροφορίες τρεις είναι γυναίκες και δύο άνδρες- οι οποίοι αγνοούνται. Οι πέντε φίλοι είχαν μεταβεί για αναρρίχηση και κατάβαση στη λίμνη Μαυρομάτι στην περιοχή της Όθρυος. Η μητέρα του ενός περιηγητή ειδοποίησε χθες την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού τους.

Στην περιοχή, που είναι βραχώδης και δύσβατη,  έχουν σπεύσει κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Αλμυρό και Βόλο, καθώς και εθελοντές. Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, κ. Βαλαμούτης, στην  περιοχή της κατευθύνεται και αυτοκίνητο του Δήμου για να μεταφέρει ξηρά τροφή και κουβέρτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος