Απεργιακές κινητοποιήσεις και στην Κρήτη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργία και το συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, απευθύνουν προς τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Απεργιακό συλλαλητήριο, εξάλλου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Χανίων ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Χανίων της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Και κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τις νέες φοροεπιδρομές, για την εξαθλίωση του ασφαλιστικού συστήματος, για την ανεργία, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, και τις ιδιωτικοποιήσεις των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία , πραγματοποιεί από χθες 48ωρη κινητοποίηση, ενώ η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας συμμετέχει την στην σημερινή 24ωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Από χθες οι δημόσιες δομές υγείας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Το Σωματείο Εργαζομένων Περιφέρειας Κρήτης του ΕΚΑΒ σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων , εάν δεν υπάρξει λύση στα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου, που είναι μεταξύ άλλων προσλήψεις Προσωπικού, η άμεση ενίσχυση με διασώστες στις περιοχές που κατακλύζονται από πρόσφυγες, προμήθεια και αγορά Ασθενοφόρων. Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων όλα τα ασθενοφόρα θα εκτελούν μόνο επείγοντα περιστατικά.
Δεμένα εξάλλου θα παραμείνουν τα καράβια στα λιμάνια όλης της χώρας από τις 6 σήμερα το πρωί ως τα μεσάνυχτα, απόψε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος