Από την Τρίπολη… στην Κίνα ο Γιάννου που προτιμά την εθνική Αυστραλίας

Νέα σελίδα στην καριέρα του ετοιμάζεται να ανοίξει ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος πλέον είναι παίκτης της Γκουανγκζού R&F, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο κινέζικος σύλλογος.

Παράλληλα ο πρώην επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης που έχει φορέσει μία φορά στο παρελθόν τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας σε συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε ότι προτιμά τη φανέλα της εθνικής Αυστραλίας.

Γιάννου: «Προτιμώ την εθνική Αυστραλίας»

Ο Απόστολος Γιάννου προτιμάει να φορέσει την φανέλα της εθνικής Αυστραλίας, παρότι έχει αγωνιστεί μια φορά με την εθνική Ελλάδος στο φιλικό με την Τουρκία. Το «διαζύγιο» με τον Αστέρα Τρίπολης τον οδήγησε στο κινέζικο πρωτάθλημα με την Γκουανγκζού και λίγο πριν την αποχώρηση για την ασιατική χώρα, μίλησε στο «FOX Sports» για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με την Αυστραλία:

«Δεν ήταν εύκολο και προφανώς είναι δύσκολο να επιλέξω για το ποια χώρα θα αγωνιστώ από τη στιγμή που αισθάνομαι το ίδιο και για τις δύο. Ξέρω πως η Αυστραλία βρίσκεται σε ανοδική πορεία από τη στιγμή που ανέλαβε ο Άγγελος Ποστέκογλου. Η εθνική Αυστραλίας θα ήταν καλύτερη για μένα ως ποδοσφαιριστή, το να παίξω για αυτή και να δώσω τα πάντα, τον καλύτερό μου εαυτό», δήλωσε σχετικά ο Γιάννου και συμπλήρωσε:

«Το γεγονός ότι έχει έρθει ως εδώ για να με δει τα λέει όλα. Το θέμα με τον Άγγελο, τον οποίο και εκτιμώ, είναι ότι δεν με πίεσε να αγωνιστώ για την Αυστραλία. Ήθελε να δει τι θα αποφασίσω εγώ και πως το έβλεπα. Νομίζω πως οι φίλοι μου θα έχουν εκστασιαστεί».

Τέλος, μίλησε και για τη μεταγραφή του στην κινεζική ομάδα: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Νομίζω είναι καιρός να κάνω το επόμενο βήμα. Το περίμενα πολύ να βγω από την Ελλάδα και να παίξω ποδόσφαιρο στο εξωτερικό σε άλλες χώρες. Αν δεν έγινε στην Ευρώπη, έγινε στην Ασία που είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση».

Ο 26χρονος στράικερ είχε βρει δίχτυα 13 φορές με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ της Super League. Ο Γιάννου γεννήθηκε στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Νάουσα και στη συνέχεια μεγάλωσε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Στην Κίνα την στιγμή που η μεταγραφική περίοδος τελειώνει ο κινέζικος σύλλογος συμφώνησε με τον ποδοσφαιριστή για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. δολαρίων.

Στο στόχαστρο του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Αυστραλίας ο Γιάννου

Μετά τη μεταγραφή του στην Γκουανγκζού R&F, ο Γιάννου μπήκε εκ νέου στο… ραντάρ του προπονητή της εθνικής Αυστραλίας, Άγγελου Ποστέκογλου, ο οποίος αναμένεται να τον καλέσει στους “Socceroos” ενόψει των αναμετρήσεων με Ιορδανία και Τατζικιστάν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιάννου έχει αγωνιστεί σε ένα φιλικό παιχνίδι με την εθνική Ελλάδας, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θα συνεχίσει να ενισχύει τη «γαλανόλευκη» ή αν θα φορέσει τη φανέλα των «καγκουρό». Εάν αποδεχθεί την πρόσκληση του Ποστέκογλου, ο οποίος ήταν προπονητής του στην εθνική ομάδα κάτω των 17 ετών της Αυστραλίας και αγωνιστεί σε ένα από τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ, θα «δεθεί» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος με την εθνική Ελλάδας στους δύο φιλικούς αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων που θα διεξαχθούν στην Αυστραλία τον προσεχή Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος